Valdžia siekia, kad iš parduotuvių neišnyktų pigiausi maisto produktai – G.Kirkilas

Valdžia žada, kad internete bus skelbiamos pigiausių maisto produktų kainos – taip siekiama, kad šie produktai neišnyktų iš parduotuvių lentynų.
„Mes siekiame, kad iš parduotuvių lentynų neišnyktų pigiausi maisto produktai, kurie reikalingi žmonėms, gaunantiems mažas pajamas. Dėl to mes sutarėme su prekybininkais. Man susidarė įspūdis, kad jie nesuinteresuoti infliacijos kilimu”, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras Gediminas Kirkilas.

Jis tvirtino, kad dėl skirtingų įvairių konkuruojančių verslo sričių interesų Vyriausybė nenori per didelio viešumo skelbiant, kokių priemonių ji imsis infliacijai valdyti.

„Mes sutarėme, kad toliau konsultuosimės su partneriais ir rinką reguliuojančiomis institucijomis – Kainų komisija, Konkurencijos taryba, Statistikos departamentu, Centriniu banku, kuris sutinka aktyviai dalyvauti – tol, kol infliacija bus svarbus faktorius valstybei”, – kalbėjo premjeras.

Jis dar kartą patikino, jog dabartinis infliacijos lygis buvo prognozuotas dėl objektyvių veiksnių ir padėties pasaulio rinkose.

Rugsėjo mėnesį suderinta mėnesio infliacija buvo 1,4 proc., vidutinė metinė infliacija – 4,9 proc., o metinė infliacija (rugsėjo mėnesį, palyginti su 2006 metų rugsėju) – 7,1 procento.

Vyriausybė prognozuoja, kad metų pabaigoje vidutinė metinė infliacija sieks 5,2 proc., o finansų analitikai sako, kad metinė infliacija bus apie 7-8 procentus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.