Senojo „Tauro” pastatus ir sklypą Vilniuje nupirko norvegai

Buvusios senosios „Tauro” alaus daryklos, kuri dabar priklauso „Kalnapilio-Tauro grupei”, pastatus ir beveik 2 hektarų sklypą sostinės centre nupirko Norvegijos investicinės bankininkystės grupė „Verdispar”, atstovaudama savo klientams.

Alaus darykla iš Vilniaus centro persikraustė į Panevėžį, o dalis įrangos išgabenta į Latvijos „Lacplesa alus” gamyklą, kuri priklauso tiems patiems akcininkams – Danijos „The Royal Unibrew”.

Už sklypą ir statinius „Kalnapilio-Tauro grupė” planavo gauti nuo 60 mln. litų. Pirkimo konkursą laimėjusi „Verdispar” ir „Kalnapilio-Tauro grupė” pagal susitarimą sandorio vertės neatskleidžia. „Verdispar” pranešė, kad pirkinį finansavo savo investuotojų lėšomis be bankų paskolų.

„Kalnapilio-Tauro grupės” sandoryje atstovavo nepriklausoma finansų ir nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Re&Solution” bei advokatų kontora „Bernotas & Dominas Glimstedt”, o „Verdispar” – advokatų kontora „Sorainen” ir inžinerinių konsultacijų bendrovė „Ramboll”.

Anot „Verdispar” grupės vadovo Halvoro Z. Olseno (Halvor Z. Olsen), šios teritorijos įsigijimas ypač svarbus bendrovei, nes gerokai sustiprina jos pozicijas šalies nekilnojamojo turto plėtros rinkoje.

„Tai trečias didelis mūsų nekilnojamojo turto plėtros projektas Lietuvoje. 2006 m. įsigijome du didelius sklypus – šalia Ukmergės plento Vilniuje ir Klaipėdos centre. Statybos darbus šiuose gyvenamosios ir komercinės paskirties projektuose numatome pradėti jau kitų metų pradžioje”, – sakė H. Olsenas. Statybos darbus prie Tauro kalno investuotojai ketina pradėti 2009 m. pirmoje pusėje.

Lietuvoje „Verdispar” veikia daugiau nei pusantrų metu. Per šį laiką ji į nekilnojamojo turto plėtros projektus jau investavo daugiau kaip 500 mln. litų (beveik 145 mln. eurų).

Buvusioje „Tauro” teritorijoje „Verdispar” ketina plėtoti gyvenamosios ir komercinės paskirties projektą, tačiau galutinis sprendimas dėl jo koncepcijos bus priimtas po detalios rinkos analizės ir konsultacijų su nekilnojamojo turto ekspertais.

„Verdispar” biuruose Osle, Bergene ir Sandvikoje (Norvegija), Stokholme (Švedija), Vilniuje ir Zagrebe (Kroatija) dirba daugiau kaip 95 darbuotojai. Lietuvoje „Verdispar” šiuo metu turi daugiau kaip 120 tūkst. kv. metrų gyvenamosios paskirties ir daugiau kaip 60 tūkst. kv. m komercinės paskirties nekilnojamojo turto, kuris bus išplėtotas per 4-5 metus. Investicijos į juos viršys 650 mln. litų.

„Verdispar” turi du modernius logistikos centrus Vilniuje – „Vingės terminalą” ir „Girteką”, taip pat „Durapart” gamyklą Panevėžyje bei dalį „Norfos” nekilnojamojo turto (23 parduotuves, 43 500 kv. m) visoje Lietuvoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.