Investicijos į „Hansa fondų fondus” pasiekė 100 mln. eurų

Spalio pradžioje investicijų suma į tris „Hansa fondų fondus” perkopė 100 milijonų eurų (345 mln. litų). Prieš metus pradėti platinti „Hansa fondų fondai” leidžia Baltijos šalių investuotojams vienu metu investuoti įvairiose pasaulio rinkose, didžiąją dalį lėšų nukreipiant į sparčiai augančias Rytų Europos valstybių ekonomikas.

„Fondų fondai tampa populiariu pasirinkimu Lietuvos investuotojams”, – sako „Hansabanko” investicinių produktų pardavimų valdymo departamento vadovas Igoris Ryklys. Jis pastebi, kad 2006 metais fondų fondus rinkosi tik 3 proc. į fondus investuojančių klientų, o šių metų rugsėjį ši dalis išaugo iki 13 proc.

Pasak I.Ryklio, svarbiausias fondų fondų privalumas yra jų paprastumas. „Fondų fondai sudėtingus investavimo sprendimus daro daug paprastesniais – klientui tereikia su banko specialistų pagalba pasirinkti rizikos laipsnį”, – sako „Hansabanko” investicinių produktų pardavimų valdymo departamento vadovas.

Fondų populiarumą lemia ir tai, kad pradedantiesiems investuotojams nereikia didelių lėšų norint savo investicijas nukreipti iš karto keliomis kryptimis.

„Investavimas Lietuvoje, palyginus su JAV ar Vakarų Europa, žengia tik pirmuosius žingsnius,tad klientai ieško produktų, kurie būtų saugesni, paprastesni, nereikalautų specifinių žinių, tačiau kartu leistų geriausiai išnaudoti pasaulio rinkų kilimą”, – sako I.Ryklys.

Fondų fonduose sukauptos lėšos yra investuojamos iš karto į keletą investicinių fondų įvairiose pasaulio rinkose ir taip pasiekiamas dvigubas rizikos sumažinimas – fondų fondų valdytojai sprendžia, į kuriuos investicinius fondus verta investuoti, o šių valdytojai, savo ruožtu, renkasi akcijas bei obligacijas investavimui atskirose rinkose.

„Hansabankas” platina tris fondų fondus: „Hansa fondų fondą 30”, „Hansa fondų fondą 60” ir „Hansa fondų fondą 100”. Skaičius fondo pavadinime rodo, kokia dalis lėšų yra investuojama į akcijų fondus. Kuo didesnė akcijų dalis fonde, tuo aukštesni grąžos lūkesčiai, tačiau kartu didesnė ir rizika.

„Lietuvoje, kaip ir visose Baltijos valstybėse, populiariausi didžiąją dalį lėšų į akcijų fondus nukreipiantys fondų fondai, – pastebi „Hansabanko” investicinių produktų pardavimų valdymo departamento vadovas Igoris Ryklys. „Hansa fondų fondą 100”, visas lėšas investuojantį į akcijų fondus, yra pasirinkę 46 proc. investuotojų.

„Tokias tendencijas lemia jau ilgą laiką besitęsiantis pasaulio akcijų rinkų augimas, kuris skatina žmones rinktis rizikingesnius investavimo būdus”, – sako I.Ryklys. Rugsėjo 28 d. duomenimis, „Hansa FF100” grąža per paskutinius 12 mėnesių buvo 27,35 proc., „Hansa FF60” – 19,57 proc., „Hansa FF30” – 11,39 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.