A.Liubinskas: „Tikimės kuo geresnio rezultato”

Pirmadienį į Prancūziją atvykusi Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė tą pačią dieną surengė pirmąją treniruotę Nanto futbolo akademijos aikštėje. Šiandien Lietuvos futbolininkai su pasaulio vicečempionais prancūzais žais 2008 metų Europos čempionato atrankos B grupės turnyro rungtynes. Jas 22 val. tiesiogiai transliuos LNK televizija.

Treniruotėje, kuri vyko pusantros valandos, rinktinės žaidėjai ir treneriai buvo gerai nusiteikę.

Prancūzai – išanalizuoti

Mūsų ekipos vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas įsitikinęs, kad šiandien laukia sunkios rungtynės: „Visi žinome, su kokio lygio komanda žaisime, ir realiai vertinant situaciją, tikimės kuo geresnio rezultato Lietuvai.”

„Rinktinės nariai nusiteikę gerai. Iš tiesų visi esame pasirengę rimtai kovai, – futbolas.lt svetainei sakė vyriausiasis rinktinės treneris. – Išanalizavome prancūzų taktiką ir pastebėjome, kad prancūzai nepelno įvarčių iš toli, tad kreipsime ypatingą dėmesį į gynybos ir saugų grandies formavimą. Rungtyniausime vienu puolėju.”

Stiprybė – vienybėje

Pasak rinktinės žaidėjo Edgaro Jankausko, lietuvių stiprybė trečiadienio rungtynėse – vienybė ir susikaupimas.

„Esame maža valstybė, susitiksime su viena geriausių pasaulio rinktinių, tačiau kovos ir noro pasiekti kuo geresnį rezultatą mums tikrai netrūks,” – sakė E.Jankauskas.

„Į Nantą atvyko visi žaidėjai, kurie pasirengę ginti Lietuvos garbę, – kalbėjo rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius. – Savaime suprantama, mums trūks Sauliaus Mikoliūno, Deivido Šembero, Deivido Česnauskio, Mariaus Stankevčiaus. Vilniuje turėjome savaitės treniruočių stovyklą, tačiau aikštės nebuvo geros dėl dažno lietaus. Čia atvykę pasijautėme geriau – šilta, geros aikštės. Labai gerai, kad į Nantą atvykome anksčiau.”

Vakar rinktinė treniravosi stadione, kuriame šiandien vyks susitikimas. Visi bilietai į rungtynes išpirkti. Į Nantą ketina atvykti apie 200 Lietuvos futbolo aistruolių.

Varžovų nuostoliai

Prancūzijos rinktinė į Nantą atvyks tik šiandien. Kaip rašo vietos žiniasklaida, rungtynės su Lietuva prancūzams tikrai nebus lengvos. „Mūsų laukia sunki kova, nes pralaimėti tiesiog negalima”, – rašo vietos spauda.

Prancūzijos rinktinei dėl traumų negalės padėti puolėjas Nicolas Anelka ir gynėjas Julienas Escude. Prancūzų treneris Raymondas Domenechas į ekipą vietoj „Bolton” lyderio N.Anelkos, kuris pelnė pirmąjį iš šešių komandos įvarčių per šeštadienio rungtynes su Farerų salų komanda, pergalingą įvartį įmušė į Lietuvos vartus kovą vykusiose pirmosiose varžybose Kaune, pakvietė „Monaco” puolėją Fredericą Piquionne.

Lietuvos rinktinės sudėtyje – 21 futbolininkas: Tomas Žvirgždauskas, Andrius Skerla, Tomas Danilevičius, Igoris Morinas, Marius Rapalis, Žydrūnas Karčemarskas, Aurimas Kučys, Mantas Savėnas, Ignas Dedura, Tadas Lubukas, Audrius Kšanavičius, Andrius Velička, Paulius Grybauskas, Gediminas Paulauskas, Darius Miceika, Mindaugas Kalonas, Tomas Radzinevičius, Vidas Alunderis, Kęstutis Ivaškevičius, Arūnas Klimavičius bei Edgaras Jankauskas.

Lietuvos rinktinės trenerių sprendimu, į Prancūziją neišvyko Ričardas Beniušis ir Vytautas Lukša. Pirmadienį A.Liubinskas telefonu bendravo su D.Šemberu, kuriam pirmadienį buvo atlikta kirkšnies operacija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.