Lietuviškos grožybės Alantoje surengė grandiozinį vakarėlį

Šeštąją viešnagės Alantos miestelyje dieną trys lietuviškos grožybės Vaida, Mia ir Genutė suorganizavo šventę, kokios dar neregėjo alantiškiai.

Šeštadienis – ypatinga diena „Lietuviškų grožybių” dalyvėms. Tądien joms nebereikėjo nei karvių melžti, nei parduotuvėje uždarbiauti, nei lankose piemenauti. Vakare laukė pačių merginų surengta šventė visiems miestelio gyventojams.

Gražuoles kankino didelis rūpestis – surasti gražių apdarų ne tik sau, bet ir sodybos šeimininkams Arvydui su Asta.

Alantos kirpyklos darbuotojoms teko išklausyti ilgą tiradą miesto gražuolių nurodymų, tačiau vizitas buvo naudingas – keturios moterys apsikirpo už 50 litų. Vilniuje tai būtų kainavę keleriopai daugiau.

Tačiau vien gražios šukuosenos juk nepakanka. Būtina skoningai pasipuošti. Tam reikia turėti nemažai pinigų, o finansinės merginų galimybės, deja, leido apsilankyti tik vietinėje padėvėtų drabužių parduotuvėje – vadinamajame „secondhande”. Čia besirenkant apdarus pravertė „stiliaus žinovės” Genutės patirtis ir derybų įgūdžiai.

Po keleto gražuolių patarimų Astai ši atrodė taip pritrenkiančiai, kad jos vyras Arvydas negalėjo nuo atitraukti akių, kaip senais gerais laikais…

Ir scena, ir garso aparatūra, ir net puikus oras – viskas jau užsakyta, tad vakarėlis prasidėjo. Alantiškiai nekantriai laukė koncerto, tačiau dainininkė Mia nusprendė, jog improvizuota scena ir prastas įgarsinimas neverti jos pačios kūrybos dainų. Tik vėliau Mia maloniai nustebo, kai pasirodė, kad jos kūryba gerai žinoma ne tik Vilniuje, bet ir kur kas atokesniuose miesteliuose. Dovana alantiškiams – tik jiems sukurta dar negirdėta daina.

Kol Mia bandė išjudinti kiekvieną žiūrovą muzika, Genutė su Vaida nesnaudė – prie bučinių namelio dalijo bučinius kiekvienam: vaikams už dyką ir be eilės, kitiems – pagal susitarimą ir akių grožį.

Jau sutemus visos linksmybės persikėlė į vietinį naktinį klubą. O jau ten per kraštus ėmė lietis siautulys, gera nuotaika, muzika ir šypsenos. Kas alų midų gėrė, kam per barzdą varvėjo…

Ilga savaitė Lietuvos provincijoje baigėsi, sekmadienis – paskutinė Mios, Vaidos ir Genutės diena Alantoje. Atsisveikinimo ašaros – kitoje laidoje.

„Lietuviškos grožybės” – antradienį 20.40 val. per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.