Vyriausybė siūlo neišmokėtą pensijų dalį grąžinti per dvejus metus

Atsižvelgdama į tai, jog išmokėti senatvės ar invalidumo pensijos dalį lygiomis dalimis 2008-2010 metais kasmet, kaip tai numatyta Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir invalidumo pensijų dalies išmokėjimo įstatymo projekte, būtų sunku, Vyriausybė vakar nutarė pateikti savo pasiūlymus Seimui dėl išmokėtinos senatvės ar invalidumo pensijos dalies išmokėjimo tvarkos.

Apskaičiuota senatvės ar invalidumo pensijos dalies suma būtų išmokama 2008-2010 metais. „Sodra” senatvės ir invalidumo pensijų dalies sumas asmenims apskaičiuotų ir išmokėtų tokia eilės tvarka:

1) 2008 m. liepos mėnesį – asmenims, kurie nuo 2001 m. sausio 1 d. iki 2002 m. gruodžio 31 d. turėjo draudžiamųjų pajamų, dėl kurių dydžio jiems buvo mokama ne visa paskirta pensija;

2) 2009 m. liepos mėnesį – šiais kalendoriniais metais sukakusiems 70 ir daugiau metų asmenims, kurie nuo 1995 m. sausio 1 d. iki 2000 m. gruodžio 31 d. turėjo draudžiamųjų pajamų, dėl kurių dydžio jiems buvo mokama ne visa paskirta pensija;

3) 2010 m. liepos mėnesį – jaunesniems nei 70 metų asmenims, kurie nuo 1995 m. sausio 1 d. iki 2000 m. gruodžio 31 d. turėjo draudžiamųjų pajamų, dėl kurių dydžio jiems buvo mokama ne visa paskirta pensija.

Senatvės ar invalidumo pensijos dalies suma išmokama be asmens, turinčio teisę gauti senatvės ar invalidumo pensijos dalies sumą, prašymo, išskyrus įstatyme numatytus atvejus. Pinigai būtų pervedami į asmens sąskaitą banke.

Senatvės ir invalidumo pensijų dalį, kuri priklausė mirusiam asmeniui, turėtų teisę gauti šio asmens našlys (našlė), nepaisant jo amžiaus ir darbingumo, arba vaikai (įvaikiai), jeigu jie už šį asmenį gauna arba gavo našlaičių pensiją.

Išmokėtina senatvės ar invalidumo pensijos dalis apskaičiuojama pagal senatvės ar invalidumo pensijos, priklausiusios mokėti po Konstitucinio Teismo 2002 m. lapkričio mėn. 25 d. nutarimo įsigaliojimo, dydį, netaikant apribojimų dėl draudžiamųjų pajamų dydžio, ir senatvės ar invalidumo pensiją, mokėtą nurodytuoju laikotarpiu taikant apribojimus dėl draudžiamųjų pajamų dydžio. Apskaičiuojant išmokėtiną senatvės ar invalidumo pensijos dalį taikomi nurodytuoju laikotarpiu galioję valstybinės socialinio draudimo bazinės pensijos ir draudžiamųjų pajamų dydžiai.

Vyriausybė siūlo, kad įstatymas įsigaliotų nuo 2008 m. sausio 1 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Vyriausybė siūlo neišmokėtą pensijų dalį grąžinti per dvejus metus"

  1. Panavas

    Pirma ir antrą punktus reikėtų sukeisti. Pensijas pradėti mokėti nuo 1995 metų ,kai jos buvo pradėtos nusukti valdininkų naudai.Be to,reikėtų apsiskaičiuoti realią sumą,o ne verkšlenti,pasižiūrėjus į lubas. Milijonų valdovo rūmams ,artojų varžyboms ir pramogoms netrūksta.

  2. oioi

    pritariant PANAVUI-NETRŪKSTA IR SAVO ATLYGINIMŲ DIDINIMUI,KELIONĖMS Į UŽSIENĮ, RENTOMS IKI GYVOS GALVOS NET IR GIMINAIČIAMS. REIKIA TIKRAI EITI SU ŠAKĖMIS PRIE SEIMO.

  3. RCZ

    Dabar 2012,02 men Neismoketos invalidumo pensijos dalis pilnai neismoketa .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.