Dainininkės butas dvelkia klasika

Būstą sostinės senamiestyje iškeitusi į erdvų butą Trakuose dainininkė Daina Bilevičiūtė pati jame kuria savitus estetinius sprendimus. „Užsikrėčiau klasika, bet neatsisakau ir senovės Rytų motyvų”, – vos pravėrusi duris savo namus apibūdina atlikėja.

Dainininkė, renginių vedėja, pedagogė ir pramogų pasaulio atstovė D.Bilevičiūtė jau beveik dvejus metus nebegyvena pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje. Įsigijusi erdvų, daugiau kaip 100 kvadratinių metrų butą per du aukštus, moteris neskubėdama kuria klasikos akcentų kupiną interjerą. Bute, pro kurio langus atsiveria beveik visa Trakų miesto panorama, dar ne viskas įrengta, tačiau atlikėja sako nematanti reikalo pernelyg skubėti. „Didžiausi remonto darbai jau atlikti. Liko dar keletas neįgyvendintų estetinių sprendimų, ir butas taps tokiu, kokį ir įsivaizdavau”, – atviravo D.Bilevičiūtė.

Dainininkė naująjį būstą įsigijo beveik prieš 20 metų statytame kotedže. Moteris sako negalėjusi atsispirti viliojančiam pasiūlymui gyventi pačiame Trakų centre ir kiekvieną rytą pro langus grožėtis užburiančia miestelio panorama.

Pramogų pasaulio atstovė tikino, jog butą pavyko įsigyti neblogos būklės, nors tam tikrų remonto darbų, žinoma, prireikė. D.Bilevičiūtė pažymėjo, jog nors daugiabutis ne pirmos jaunystės, tačiau pastato kokybe ji neabejoja. Be to, namas išsiskiria itin kokybiška garso izoliacija. „Čia nieko nesigirdi”, – teigė pašnekovė.

Daugiausia laiko moteris sugaišo kurdama namų jaukumą – klasikinio stiliaus interjerą, paįvairintą originaliais ir gan netikėtais rytietiškais motyvais.

„Idėją namuose sukurti būtent tokio stiliaus interjerą padiktavo sena buto sienų apdaila. Prieš remontą kai kurių kambarių sienos buvo dekoruotos itin neskoningomis plastikinėmis dailylentėmis. Vis sukau galvą, ką su jomis daryti, kol vieną dieną pažįstama dizainerė pasiūlė paprastą ir racionalų sprendimą – apklijuoti dailylentes naujais apmušalais. Turguje įsigijau portugališko kartūno, o draugai menininkai pasisiūlė nemokamai „apvilkti” sienas naujais drabužiais. Kadangi nauji apmušalai buvo klasikinio stiliaus, tai ir visą butą nutariau įrengti panašiai”, – pasakojo D.Bilevičiūtė.

Atlikėja prisipažįsta, kad jai geriausia vieta pirkti klasikinio stiliaus interjero akcentus – sendaikčių turgus. Jos teigimu, ten galima pigiai įsigyti ne tik stilingų, bet ir geros kokybės namų apyvokos daiktų, įvairių smulkių detalių. Svarbiausia žinoti, kur ieškoti. „Esu tokia, jog dažnokai mėgstu lankytis sendaikčių turguje. Kiekvieną kartą vis ką nors ten nusiperku. Antai terasoje stovinti sendinta metalinė kepsninė su ratukais irgi pirkta sendaikčių turguje. Kainavo pigiai, o atrodo įspūdingai. Ir štai šią beveik naują lovą, kuri parduotuvėje kainuoja ne vieną tūkstantį litų, kelis kartus pigiau pirkau turguje. Ar gi ne žaviai atrodo”, – rodydama į daiktus šypsodamasi pasakojo dainininkė.

Erdviame atlikėjos bute yra net 4 balkonai. Vienas jų – itin didelis. D.Bilevičiūtė jį vadina terasa, kurioje dažnai su draugais mėgsta leisti laisvalaikį. Ir nenuostabu, nes nuo šios terasos atsiveria kone visa Trakų panorama. Kai kurie dainininkės draugai terasą vadina baseinu, nes pastarosios grindys išklotos mėlynos spalvos plytelėmis. „Terasa – iš tiesų puiki vieta pramogoms ar tiesiog ramiam pasisėdėjimui. Kur bepasisuksi, visur atsiveria gražūs vaizdai: ežeras, bažnyčių ir pilies bokštai. Žiemą terasą reikia daugiau prižiūrėti, nes smarkiau pasnigus tenka gerokai paprakaituoti valant sniegą”, – terasos pranašumus ir trūkumus vardijo D.Bilevičiūtė.

LŽ pasiteiravo dainininkės, ar ji nesigaili, kad išsikraustė iš buto sostinės senamiestyje ir atsikėlė gyventi į ramų Trakų miestą. „Nė kiek! Čia yra viskas, ko tik širdis geidžia. Kai pasiilgstu miesto šurmulio, sėdu į automobilį ir po keliolikos minučių aš jau Vilniuje”, – tikino pramogų pasaulio atstovė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.