D.Imbras – pasaulio vicečempionas

Į Japoniją kovoti dėl pasaulio absoliutaus čempiono titulo išvykusi Lietuvos kyokushin karatė rinktinė vakar vakare grįžo su sidabro medaliu. Jį pelnė ir pusės milijono jenų (apie 10 500 litų) prizą gavo Donatas Imbras.

Vladimiro Silvaško auklėtinis pakeliui į finalą nugalėjo šešis varžovus – po du iš Japonijos ir Rusijos bei po vieną iš Puerto Riko ir Švedijos. Finale lietuvis teisėjų sprendimu nusileido absoliutų planetos karatė čempiono titulą iškovojusiam japonui Takayuki Tsukagoshiui.

Šie metai ypatingi tuo, kad Lietuvos kyokushin karatė federacija švenčia 30 metų jubiliejų. „Lietuvos karatė meistrai jau daugelį metų yra tarp lyderių Europoje ir pasaulyje, tačiau tai bus pirmas kartas, kai mes vykstame kovoti dėl absoliutaus čempiono diržo”, – taip prieš kelionę į Japoniją sakė Lietuvos kyokushin karatė federacijos prezidentas Romas Vitkauskas.

Daugkartinis Lietuvos, Europos ir pasaulio vicečempionas, Kyokushin mokyklos ir sporto klubo „Budora” prezidentas D.Imbras, spalio 11 dieną šventęs 28 metų gimtadienį, prieš kelionę LŽ sakė, jog į čempionatą vyko tikėdamasis tik aukščiausio titulo.

„Jei ką nors darau, visada noriu maksimalaus rezultato. Sportuoju jau septyniolika metų, tad noriu, kad šie metai duotų patį didžiausią vaisių”, – tąsyk teigė sportininkas.

Ligi šiol Lietuvos sportininkai panašiuose čempionatuose tebuvo užėmę tik 8-16 vietas.

Kas ketverius metus rengiamose varžybose, dar vadinamose karatė olimpiada, šeštąją vietą iškovojo Darius Gudauskas, kuris aštuntfinalyje nugalėjo 2003 metų čempioną japoną Kunihiro Suzukį, o ketvirtfinalyje pralaimėjo bulgarui Valerijui Dimitrovui.

Tarp 16 stipriausiųjų vyrų turnyro dalyvių pateko ir Mindaugas Pavilionis, o pirmąkart vykusiame moterų čempionate tik ketvirtfinalyje suklupo Margarita Čiuplytė. Lietuvei kelią į pusfinalį užtvėrė japonė Mimiko Fukuda. Moterų varžybas laimėjo vengrė Veronika Seveteš.

Iš viso pirmenybėse Tokijuje dalyvavo 128 vyrai ir 32 moterys iš 65 pasaulio šalių.

Be minėtų sportininkų Lietuvai dar atstovavo Lukas Kubilius ir Andžejus Milevskis bei dukart Europos vicečempionė Inga Mikštaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

1 atsiliepimas į "D.Imbras – pasaulio vicečempionas"

  1. karate

    saunuplis donatas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.