Moterų krepšinis žada gerą šou

Vakar Šiaulių arenoje vykusioje Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) spaudos konferencijoje skambėjo revoliucingos mintys – gal ir niekas čempionate neįveiks Vilniaus TEO krepšininkių, tačiau nė viena komanda nepasiduos geruoju.

Žiūrovai į Šiaulių areną kviečiami ne tik pajusti sportinių emocijų, bet ir pasigrožėti reginiu.

Kas pasipriešins TEO?

Spalio 18 dieną Šiaulių arena taps moterų krepšinio Meka. Čia prasidės LMKL čempionatas. Pirmą kartą šalies istorijoje visos čempionato dalyvės vienoje vietoje sužais pirmą čempionato turą. Tą pačią dieną tarpusavyje jėgas išbandys Marijampolės „Arvi” ir Panevėžio „Eglės” komandos. Po jų – Klaipėdos „Lemminkainen”

ir Kauno „Aistės-Atletas”. Čempionato naujokės Šiaulių „Rūtos” krepšininkės kovos su Kauno „Laisve”. Krepšinio šventės kulminacija – Rygos TTT ir Vilniaus TEO kova. Abi šios komandos – moterų Eurolygos dalyvės.

Lietuvos moterų krepšinio lygos direktorė Audra Ginelevičienė patikslino, kad Rygos TTT čempionate dalyvauja svečio teisėmis. Čempionatą galima vadinti atviru, tačiau dėl čempionės titulo kovos tik lietuvių komandos. Čempionate bus ir daugiau svečių.

LMKL komandų finansavimas labai skirtingas. A.Ginelevičienė atskleidė, kad visų komandų metinis biudžetas „sukasi” tarp 100 ir 300 tūkst. litų. O komandų lyderių biudžetas nepalyginamai didesnis. „Arvi” – apie 1,3 mln., o TEO – tris kartus didesnis, nei „Arvi”.

TEO Lietuvoje yra pralaimėjusi tik vieną kartą – minėtajai „Arvi”. Ar įmanoma pasipriešinti pajėgioms ir turtingoms komandoms? A.Ginelevičienė teigia, kad šiame čempionate gali visko nutikti. Mažai kam pažįstama, tačiau laikoma pajėgia naujokė Šiaulių „Rūtos” komanda. Klaipėdos „Lemminkainen” šiemet turi įsigijusi keletą aukščiausios klasės žaidėjų. „Beje, pinigai ne viską sprendžia. Klaipėdos komanda pradėjo nuo 30 tūkst. metinio biudžeto. Šiandien – jau 300 tūkst. ir galingos komandos vardas”, – sakė direktorė.

Tik grožis ir švelnumas

A.Ginelevičienė nuoširdžiai prašė žurnalistų nekomentuoti varžybų rezultatų šiurkščiai – rečiau vartoti žodžius „sutriuškino”, „sumušė”, „paklupdė”. Tai žeidžia žaidėjas psichologiškai, o moterų krepšinis išgyvena gana sunkius laikus – nesurenkama žaidėjų net į įvairaus amžiaus šalies rinktines.

Kruopščiai svarstoma, kaip šį sportą padaryti patrauklų ir žiūrovui, ir būsimajai krepšininkei. Moterų krepšinį iš duobės ištraukti gali tik geras šou ir moteriškas grožis. Todėl Šiaulių arenoje žadama ne tik sporto, bet ir šou programa. Arenoje dainuos Žilvinas Žvagulis, N.E.O. vaikinai. Vyks fakyrų ugnies ir muzikos šou. Šoks Lietuvos atstovai šokių „Eurovizijoje” G.Valiukaitė ir G.Svistunavičius. Per rungtynių pertraukėles į aikštę išbėgs lanksčiosios Kauno „Žalgirio” šokėjos.

LMKL priimtinos įvairios moterų krepšinio populiarinimo priemonės – nuo šou programų kiekvienam žiūrovui iki aptemptų varžybų aprangų. A.Ginelevičienės nuomone, bėda ta, kad moterų krepšinis dažnai lyginamas su vyrų – moterys neatlieka tokių šuolių kaip vyrai, tačiau dailiosios lyties žaidimas yra savotiškai žavus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.