Pas bičiulį į pataisos namus – su šoviniais kišenėje

Praėjusį savaitgalį Pravieniškių 1-uosiuose pataisos namuose įkliuvo vaikinas, į pasimatymą su nuteistuoju atsivežęs… penkis dujinio pistoleto šovinius. Po apklausos svečias buvo perduotas Kaišiadorių rajono policijos pareigūnams.
Pataisos namų administracija nuteistajam Aimontui Kočiurovui suteikė trumpalaikį (iki keturių valandų) pasimatymą. Spalio 12-ąją susitikti su juo iš Šiaulių atvyko 24 metų Rusamas Bairamovas. Vaikinas buvo įspėtas dėl jam gresiančios atsakomybės už nuteistiesiems turėti draudžiamų daiktų perdavimą.
Atliekant R. Bairamovo asmens ir jo daiktų apžiūrą kelnių kišenėje buvo rasti penki šoviniai. Tiesa, dujinio pistoleto. Šiaulietis teisinosi juos paprasčiausiai pamiršęs išsiimti, nors pareigūnai šiaulietį buvo įspėję dėl gresiančios atsakomybės už nuteistiesiems draudžiamų turėti daiktų perdavimą. Turbūt nereikia aiškinti, kad šaudmenys tokiems daiktams yra priskirti.
Po apklausos su bičiuliu taip ir nepasimačiusį šiaulietį išsigabeno Kaišiadorių rajono policijos pareigūnai, kurie ir spręs jo atsakomybės klausimą.
Šiaulietis 23 metų A. Kočiurovas pataisos namuose atsidūrė dėl turto prievartavimo ir viešosios tvarkos pažeidimo. Teismas jam skyrė trejų metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kuri baigsis 2009-ųjų vasarį.
Atvejai, kai nuteistuosius ar suimtuosius lankantys asmenys atvyksta ginkluoti, yra itin reti. Daugiau kaip prieš dvejus metus Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo pareigūnai negalėjo patikėti savo akimis, introskopo monitoriuje išvydę… šaunamąjį ginklą. Devynių milimetrų kalibro pistoletas „Sig-Sauer” su šešiais koviniais šoviniais dėtuvėje gulėjo į pasimatymą su suimtuoju atvykusios 36 metų kaunietės rankinėje. Nors moteriškė ir turėjo leidimą šiam ginklui, tik „nuginklavę” pareigūnai leido jai pasimatyti su sugyventiniu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.