Senieji rusų romansai

Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje spalio 18 dieną solistė Judita Leitaitė su rusų pianistu Sergejumi Malcevu bei smuikininke Maria Safariants atliks rusų romansus.

Pirma panaši J.Leitaitės programa nuskambėjo 2003 metais, ir dainininkės gebėjimą įsiskverbti į šio repertuaro subtilybes liudijo griežčiausios kritikės jos dėstytojos Giedrės Kaukaitės žodžiai, jog Judita dainuoja negarsiai, nepaprastai intymiai, kai daugiau pasako visiškai netikėtai intonuotas intervalas ar žodis, kartais tik skiemuo, netgi atodūsis, vos ne vos sulaikomas juokas, kartais tik užuomina į kažką, ko neįvardys konkrečiai.

J.Leitaitė – viena tų dainininkių, kurios dainuoja ne vien balsu. Dainuoja jos kūnas, žvilgsnis, ir kiekviename kūrinyje ji pristato klausytojui ryškų personažą, kurio sudėtingame jausmų pasaulyje pamatome ir save, savo lūkesčius, svajas ir išgyvenimus. Menininkė ne kartą įrodė savo meistriškumą atlikdama sudėtingiausius kamerinės muzikos šedevrus, turi drąsos imtis saloninio repertuaro, ir tai anaiptol nėra nuolaida klausytojui, greičiau – iššūkis.

Kamerinės muzikos primadona persikūnija scenoje lengviau, negu pakeičia vieną šalį kitu, ypač turėdama tokį scenos partnerį kaip S.Malcevas.

Pirmą kartą dainininkei su S.Malcevu teko bendradarbiauti 2006 metų sausį Sankt Peterburge. Ji iš karto minėjo jį kaip puikų pianistą ir reto jaurumo koncertmeisterį, tad nuo to laiko jie yra dažnas duetas. Drauge su S.Malcevu iš Sankt Peterburgo atvykstanti smuikininkė M.Safariants aktyviai koncertuoja nuo studijų laikų, o savo gimtąjį miestą garsina ne tik jausmingu bei profesionaliu muzikavimu, bet ir organizuodama reikšmingą festivalį „Muzika rūmuose”.

Pasak J.Leitaitės, ji kviečia klausytoją į nepakartojamą rusų romansų pasaulį, kuriame kaip niekur kitur galėjusi atsiduoti ir leisti savo širdžiai dainuoti, liūdėti, verkti, ilgėtis, laukti, tikėtis tos nepakartojamos akimirkos, kai gali būti toks, koks nori, kai nebijai apnuoginti savo taip pažeidžiamos sielos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.