Putinas spalio 18 dieną bendraus su tautiečiais tiesioginiame televizijos eteryje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas spalio 18-ąją 12 val. (11 val. Lietuvos laiku) atsakinės į piliečių klausimus tiesioginiame televizijos ir radijo eteryje.
Dialogą su prezidentu transliuos federaliniai kanalai – Pirmasis, „Rossija” ir „Vesti”, taip pat radijo stotys „Majak” ir „Radio Rossiji”. Valstybės vadovas atsakys į įvairių Rusijos regionų ir užsienio šalių gyventojų klausimus.

Klausimai prezidentui nuo sekmadienio vidurdienio (11 val. Lietuvos laiku) priimami interneto adresu http://www.president-line.ru; taip pat telefonu. SMS žinutėmis klausimai bus priimami spalio 18 dieną nuo 6 val. ryto (5 val. Lietuvos laiku).

Tokia prezidento bendravimo su Rusijos gyventojais forma jau tapo tradicine – televizijos dialogas vyks šeštą kartą.

2001, 2002 ir 2003 metais V.Putinas su tėvynainiais bendravo žiemą, prieš Naujuosius metus. Vėliau nuspręsta „tiesioginę liniją” rengti šiltesniu metų laiku, nes, pasak paties prezidento, gruodį Rusijoje pernelyg šalta.

Pernai prezidentas su tautiečiais kalbėjosi spalio 25 dieną. Tuomet V.Putinas pasiekė bendravimo su žmonėmis tiesioginiame eteryje rekordą: į klausimus atsakinėjo 2 val. 54 min. V.Putinas spėjo atsakyti 52 Rusijos piliečiams iš devynių šalies regionų, taip pat Sevastopolio gyventojams, vidutiniškai kiekvienam skirdamas šiek tiek daugiau kaip 3 minutes.

Didžioji klausimų dauguma buvo susijusi su Rusijos vidaus politika, nors retkarčiais žmonės domėjosi ir tarptautinėmis problemomis.

Paprastai eiliniai piliečiai klausimus prezidentui pateikia telefonu, per internetą ar, jau tiesioginio eterio metu, vadinamaisiais televizijos tiltais. Kilnojamosios televizijos stotys važinėja po įvairius Rusijos miestus ir už jos ribų, kad piliečiai galėtų pabendrauti su valstybės vadovu „akis į akį”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.