JAV valstybės sekretorė susitiko su Rusijos NVO atstovais

JAV valstybės sekretorė Condoleeza Rice (Kondoliza Rais) šeštadienį Maskvoje susitiko su Rusijos nevyriausybinių organizacijų (NVO) aktyvistais ir diskutavo apie žmogaus teisių padėtį šalyje.
„Buvo svarstoma Rusijos pilietinės visuomenės būklė, įstatymas dėl NVO, taip pat kovai su ekstremizmu skirti įstatymai, kuriais galima naudotis kaip ginklu prieš politinę opoziciją. Taip pat buvo kalbama apie situaciją Šiaurės Kaukaze ir apie tai, kad ji yra itin pavojinga, ypač Ingušijoje ir Dagestane”, – po susitikimo su C.Rice žurnalistams sakė teisių gynimo centro „Demos” vadovė Tatjana Lokšina.

„Kalbėjomės apie silpnų demokratinių institutų, žodžio laisvės problemas, apie padėtį teismų sistemoje”, – sakė T.Lokšina.

„Aš paklausiau ponios Rice, ar Vašingtonas daro ką nors, kad būtų bendradarbiaujama su Europos Sąjunga kuriant bendrą politiką žmogaus teisių padėties Rusijoje atžvilgiu. Ji atsakė, kad su ES bendradarbiaujama, bet JAV esančios pačios ryškiausios žmogaus teisių ir demokratijos gynėjos”, – kalbėjo T.Lokšina.

Britų visuomeninė transliuotoja BBC, remdamasi analitikų žodžiais, pranešė, kad šis C.Rice susitikimas su NVO atstovais verčia Kremlių nervintis.

Rusijos naujienų agentūra „ITAR-TASS” pranešė, kad prezidentas Vladimiras Putinas šią savaitę apie savo nepasitenkinimą dėl NVO prasitarė Maskvoje viešėjusiam Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy.

„Tikrai negerai, kad kai kurios valstybės naudojasi tokiomis organizacijomis mėgindamos įgyvendinti savo užsienio politikos tikslus kitų valstybių atžvilgiu”, – „ITAR-TASS” citavo V.Putino žodžius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.