A.Sabonis: apie „Žalgirį”, NBA ir bronzinę rinktinę

Šiandien viešnagės po JAV ir Kanadą išvyksta Lietuvos čempionai Kauno „Žalgirio” krepšininkai, kurie užatlantėje pagal „NBA Europe live” projektą žais trejas rungtynes su NBA klubais. „Žalgirio” klubo prezidentas Arvydas Sabonis mano, jog tai bus neįkainojama patirtis LKL čempionų komandos krepšininkams, svajojantiems žaisti NBA.

Pirmadienį San Franciske kauniečiai žais pirmas rungtynes su „Golden State Warriors” ekipa. Iškart po to jie vyks į Kanadą, kur spalio 17 dieną lauks rungtynės su Toronto „Raptors”, o kelionė baigsis dvikova su Lietuvos rinktinės puolėjo Dariaus Songailos atstovaujama Vašingtono „Wizards” komanda spalio 19 dieną.

Šventinės palydos

„Žalgirio” kelionės išvakarėse ketvirtadienio vakarą „Europos” viešbutyje įvyko priėmimas, kurio pagrindiniai svečiai buvo legendinis krepšininkas A.Sabonis ir JAV ambasadorius Lietuvoje Johnas Cloudas.

Kaip „Lietuvos žinioms” pasakojo renginį organizavusios kompanijos „Strategic Staffing Solutions International” direktorius Jeffas Nelsonas, šio pobūvio idėja – pristatyti istorinę „Žalgirio” kelionę į JAV. Ši bendrovė rūpinasi „Žalgirio” vizito reklama už Atlanto.

„Labai džiaugiuosi, kad „Žalgiris” pakviestas į JAV ir Kanadą sužaisti trejas draugiškas rungtynes su NBA komandomis, – susirinkusiems svečiams sakė A.Sabonis. – Šios varžybos – „NBA Europe live” turnyro, kurį rengia NBA ir Eurolyga, dalis. Tai svarbus įvykis ne tik mūsų klubui, bet ir visos Lietuvos krepšiniui. Galimybė žaisti su stipriausiomis pasaulio komandomis – aukščiausias pripažinimas. Tai padės dar labiau išgarsinti Lietuvos vardą. Visi mus palaikantys – rėmėjai ir aistruoliai – gali didžiuotis, kad „Žalgiriui” suteikta galimybė dalyvauti šiame projekte. Taip atverčiamas naujas Lietuvos krepšinio istorijoje puslapis. „Žalgirio” žaidimą galės išvysti ir JAV gyvenantys komandos aistruoliai, kurių ten yra ne tiek ir mažai. Pats esu žaidęs NBA ir iš savo patirties žinau, kad Europos ir Amerikos krepšinis skiriasi. Todėl mūsų krepšininkams bus naudinga susipažinti su nauja aplinka ir pajusti, kaip organizuojamos stipriausios pasaulio krepšinio lygos varžybos.”

„Žalgirio” klubo prezidentas JAV ambasadoriui įteikė krepšinio kamuolį su žaidėjų parašais bei „Žalgirio” marškinėlius su ambasadoriaus pavarde.

Žais kas antrą dieną

Po renginio Arvydas SABONIS sutiko atsakyti į „Lietuvos žinių” žurnalisto klausimus.

– Ar „Žalgiris” gali įveikti nors vieną NBA komandą?

– Sunku pasakyti. Laikai keičiasi. Patys matėte, prieš porą dienų Malagos „Unicaja” laimėjo prieš Memfio „Grizzlies” krepšininkus, tarp kurių yra ir Navarro, Gasolis. Mūsų laukia ilgas kelias, o žaisti reikės kas antrą dieną. Ir skraidyti teks iš vieno galo į kitą. Bet svarbiausia ne laimėjimas, o pamoka, kurią gaus ir žaidėjai, ir klubo vadovai.

– „Žalgirio” žaidėjai pajus tikrąjį NBA ritmą, kai dėl varžybų gausos nėra laiko treniruotis?

– Geresnių už NBA varžybų ir nėra. Tie žaidėjai, kurie svajoja apie NBA, pamatys, koks ten iš tiesų lygis. Pamatys savo akimis ir pajus savo kailiu (šypsosi).

Kaip rusiškoje ruletėje

– Kaip, jūsų manymu, šį sezoną sukomplektuota „Žalgirio” komanda?

– Sukomplektavome, kaip galėjome. Svarbiausia, kad atsigautų žaidėjai, kurie buvo patyrę traumas. Ir kad nebūtų naujų traumų. Reikia, kad kai kurie žaidėjai atsigautų po Europos čempionato. Kaip visada, iš pradžių darai tai, kas atrodo geriausia. Tikimės, kad komanda yra stipri, kad nepakartos praėjusio sezono pasirodymo Eurolygoje. Reikėtų kaip nors prasibrauti į stipriausiųjų šešioliktuką. Turime laikytis bent jau per vidurį, o ne pabaigoje. Ir kada nors gal pavyks stryktelėti ir užlipti aukščiau.

– Ar komanda, palyginti su praėjusiu sezonu, sustiprėjusi?

– Pagyvensim – pamatysim. Mums atrodo, kad sustiprėjusi. Bet čia kaip rusiškoje ruletėje – kas nors patirs traumą, ir niekas nežino, kaip viskas pasisuks.

– Kuris šio sezono „Žalgirio” pirkinys, jūsų nuomone, sėkmingiausias?

– Galiu pasakyti, kuris brangiausias (juokiasi). Žinote, apie ką kalbu? Tikėkimės, vaikinas atsigaus ir parodys, ką sugeba. Juk matėme, kaip jis žaidė anksčiau. Kuris sėkmingiausias – turi įrodyti viską aikštelėje.

– Kalbate apie Marcusą Browną. Ar pats dar pamenate, kaip su juo žaidėte „Trail Blazers” komandoje?

– Aišku, prisimenu.

– Gal sena pažintis ir padėjo jį prisivilioti į „Žalgirį”?

– Ne, tai niekuo dėta.

Nieko nenoriu žinoti

– Kaip pakomentuotumėte visa, kas Kaune vyksta dėl naujosios arenos?

– Aš jau nieko nežinau ir žinoti nenoriu. Mes daugiau niekur nelįsime, nes iš mūsų padarė asilus. Jei Kaunui reikia komandos, jei miestas nori, kad „Žalgiris” toliau žaistų Eurolygoje, tegul dirba ir tegul daro.

– Iš Eurolygos, futbolo terminais tariant, komanda gali gauti geltoną kortelę, nes halėje ties lubomis nėra kubo, kaip „Siemens” arenoje Vilniuje.

– Nuolat už tai gauname baudas. O kas už tai moka? Miestas? Mes iš savo biudžeto mokame. Kiek Eurolygai galime meluoti dėl naujosios arenos?

„Tris milijonus” sudainuotų

– Europos vyrų krepšinio čempionato kovas stebėjote būdamas Ispanijoje. Kaip vertinate mūsų rinktinės iškovotą trečiąją vietą?

– Labai gerai!

– Kurios mūsiškių rungtynės labiausiai įsiminė?

– Visas žaidė neblogai. Tik su rusais išėjo truputį ne taip, kaip norėjosi. Sunkiausios psichologiniu atžvilgiu buvo rungtynės su kroatais. Ačiū Dievui, pasisekė. Pažiūrėkime – ispanai užėmė antrąją vietą. Verkė? Verkė! O mes užėmėme trečiąją vietą ir džiaugėmės!

– Per prizininkų sutiktuves Vilniuje mūsų krepšininkai, ypač Šarūnas Jasikevičius, smagiai traukė dainą „Trys milijonai”. Pats sugebėtumėt vienas be pritarimo ją atlikti?

– Jei būčiau po linksmo vakarėlio, gal ir sudainuočiau (kvatoja).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.