Likus 300 dienų – jau 51 olimpietis

Iki Pekino olimpinių žaidynių pradžios liko lygiai 300 dienų. Ta proga vakar Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas lengvaatletei Austrai Skujytei, penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei, šaulei Dainai Gudzinevičiūtei ir baidarininkams Alvydui Duonėlai bei Egidijui Balčiūnui įteikė Lietuvos olimpinės rinktinės narių ženklus.

Ženklus gavo ir treneriai Aleksas Stanislovaitis, Vytautas Blonskis, Bronislovas Vyšniauskas, Romualdas Petrukanecas, Jevgenijus Kliosovas. Olimpinis nario ženklas įteiktas ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, Europos čempionate užėmusios trečiąją vietą ir iškovojusios olimpinį kelialapį, trenerio asistentui Rimui Kurtinaičiui. Tiesa, prieš tai LTOK prezidentas ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas parašais Tarptautinei krepšinio federacijai oficialiai patvirtino dokumentą, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tikrai dalyvaus Pekino olimpiniame turnyre.

Didžiausia delegacija

A.Poviliūnas pasidžiaugė: jei šiandien reikėtų vykti į olimpines žaidynes, Lietuvos delegaciją sudarytų jau 51 sportininkas. „Atėnuose dalyvavo 64 mūsų atletai, tad viliamės, jog šis rekordas bus pagerintas, – šypsojosi LTOK prezidentas. – Mūsų sportininkų potencialas labai didelis, tad neabejoju, jog delegacija pasipildys.”

Pasak A.Poviliūno, Estija šiandieną turi 23 atletus, kurie įvykdė olimpinius normatyvus, latviai – 34.

„Negaliu sakyti, kokias vietas užimsime Pekino olimpinėse žaidynėse, bet viliuosi, kad tie sportininkai, kuriems šiandien įteikti olimpiniai ženklai, gali kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų, – kalbėjo A.Poviliūnas. – Tiesa, kolegos estai man pasakė taip: „Dėl vieno aukso medalio tikrai kovos estai ir lietuviai.” Spėkite, dėl kokio?”

Be abejo, kalbėta apie disko metikų Virgilijaus Aleknos ir Gerdo Kanterio dvikovą.

LTOK rėmėjai „Audimo” atstovai pademonstravo Pekino žaidynėms kuriamos olimpinės sportinės aprangos pavyzdžius. Vienas iš AB „Audimas” vadovų Rimvydas Povilaitis papasakojo apie aprangos kūrimo idėjas ir principus.

Renginyje dalyvavo Kinijos Liaudies Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje ponia Yang Xiuping, kiti ambasados ir kinų bendruomenės mūsų šalyje vadovai. Ambasadorė supažindino su Pekino naujienomis, pagyrė naują lietuvišką aprangą ir pakvietė į „Olifėjos” kavinę, kurioje veikia Pekino nuotraukų paroda.

L.Asadauskaitės svajonė
Iš vakar gavusiųjų olimpinius ženklus šiemet aukščiausią vietą – trečiąją – pasaulio čempionate iškovojo šiuolaikinės penkiakovės atstovė Laura Asadauskaitė.

– Likusios 300 dienų iki Pekino jau suplanuotos?

– Dabar atostogauju ir apie tai negalvoju.

– Užėmusi trečiąją vietą iškart įsiveržėte į elitą. Olimpiadoje irgi norėtumėte ne prasčiau pasirodyti?

– Tai būtų mano svajonė.

– Kas gali tam sukliudyti?

– Mūsų sporto šakoje būtina sėkmė ir laimė.

– Kokiose oficialiose varžybose iki olimpiados dar dalyvausite?

– Bus pasaulio ir Europos čempionatai, regis, keturi pasaulio taurės etapai.

– Kaip vertinate šį sezoną?

– Jis sėkmingas – juk iškovojau medalį ir patekau į olimpiadą!

– Iki šiol šiuolaikinėje penkiakovėje karaliavo mūsų vyrai. Ar jūsų pavyzdys rodo, kad juos pamažu keičia dailiosios lyties atstovės?

– Kažkas panašaus. Reikia keisti vyrus (juokiasi). Moterys irgi turi pasireikšti.

– Kokią rungtį iki olimpiados jums reikėtų labiausiai patobulinti?

– Šaudymą, fechtavimąsi, šiek tiek jojimą.

– Yra tekę lankytis Kinijoje?

– Prieš kelerius metus ten vyko pasaulio taurės etapas. Ir dabar neseniai buvome Kinijoje. Žinoma, klimatas ten kitoks, daug drėgmės, tad reikia laiko adaptuotis.

Ari, kad laimėtum

Sidnėjaus žaidynių čempionė Daina Gudzinevičiūtė olimpinį kelialapį iškovojo planetos pirmenybėse užėmusi šeštąją vietą.

– Po kelių nesėkmingų sezonų jums pavyko grįžti į tiesų kelią?

– Sėkmė ir nesėkmė mūsų sporte įprasti dalykai. Aš savęs neskubėjau nurašyti, tik jūs (žurnalistai – aut.) mane vis nurašinėjate (juokiasi).

– Turėjote bėdų dėl nugaros. Kaip dabar?

– Yra traumų, kurios pamažu susikaupia ir paskui skaudžiai išlenda. Bet matote – dar vaikštau. Tikiuosi, iki pavasario viskas išsispręs.

– Dar turėsite kokių nors varžybų?

– Mums sezonas jau baigėsi. O artimiausios rimtos varžybos – balandžio mėnesį. Sezonas buvo nelengvas, nes sunku ir gydytis, ir treniruotis.

– Kelsite sau tikslą užlipti Pekine ant garbės pakylos?

– Tai realu. Bet prognozių negali būti, nes niekas negali pasakyti, kuri bus pirma, o kuri paskutinė. Kokia būtų prasmė tiek arti, jei nieko nesitikėčiau laimėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.