Dž V. Bušas tiki „stipraus dolerio” politika

Džordžas V. Bušas (George W. Bush) tiki „stipraus JAV dolerio politika” ir tuo, kad prekybos karas su Kinija nenaudingas Jungtinėms Valstijoms, pareiškė JAV prezidentas savo interviu „The Wall Street Journal”.

Pasak Dž. V. Bušo, JAV iždo sekretorius Henris Polsonas (Henry Paulson) „išsako finansų ministerijos nuomonę, jog stipraus dolerio politika – tai teisinga politika”.

„Mes taip pat tikime, kad geriausias būdas užtikrinti aukštą valiutos vertę – per rinką”, – sakė jis.

Jis išsisuko nuo atsakymo į klausimą, ar jis manąs, kad silpnas doleris padeda pagerinti prekybos deficito duomenis.

Dėl prekybos su Kinija Dž. V. Bušas pasakė, kad H. Polsonas „užmezgė strateginį dialogą, strateginį ekonominį dialogą su Kinija”.

„Mes suinteresuoti priėjimu prie Kinijos rinkos, – sakė JAV prezidentas. – Ir mano manymu, tai geresnis būdas išspręsti klausimą nei rinkų užvėrimas ar protekcionistinė politika, ar įstatymai, kas galiausiai nuvestų iki prekybos karo. Prekybos karai nenaudingi pasauliui, nenaudingi Jungtinėms Valstijoms”.

Anksčiau H. Polsonas sakė „Reuters” žurnalistams: „mūsų valstybė suinteresuota stipriu doleriu ir valiutos vertė turi būti nustatoma konkurencingoje rinkoje pagal fundamentalius ekonominius rodiklius”.

Šie komentarai buvo išsakyti prieš Didžiojo septyneto (G7) finansų ministrų ir centrinių bankų vadovų susitikimą, numatytą spalio 19 dieną, per kurį valiutos bus pagrindinė diskusijų tema.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.