Minsko valdžia apribojo opozicijos eitynes spalio 14 dieną

Minsko miesto valdžia leido Baltarusijos opozicijai surengti numatytą sekmadienį protesto akciją vienoje atokių miesto aikščių ir įspėjo organizatorius apie atsakomybę, pranešė Anatolijus Lebedka, opozicinės Jungtinės piliečių partijos lyderis.
Opozicija ketino sukviesti savo šalininkus į akciją miesto centre Spalio aikštėje, kur 2006 metų pavasarį visą savaitę vyko daugiatūkstantiniai mitingai prieš Aleksandro Lukašenkos perrinkimą trečiajai prezidento kadencijai, ir surengti eitynes centrinėmis miesto gatvėmis.

„Mūsų pasirinkimas buvo toks, kad mes ateisime į Spalio aikštę ir nuvesime savo šalininkus į leistą susirinkimo vietą. Mes darysime viską, kad akcija vyktų taikiai, bet, deja, mes neatmetame galimų teisėsaugos institucijų provokacijų”, – sakė A.Lebedka.

Anksčiau opozicijos atstovai pareiškė, jog tikisi sukviesti nuo 10 iki 30 tūkst. žmonių į protesto akciją, kuri turi parodyti baltarusių siekį prisijungti prie Europos Sąjungos.

ES paragino Baltarusijos valdžią užtikrinti galimybę opozicijos protesto akcijoms vykti taikai, o keli Europos politikai sakė, jog spalio 14 dienos akcija gali būti patikrinimas, ar valdžios pareiškimai, kad ji nori gerinti santykius su Bendrija, yra nuoširdūs.

„Deja, viskas krypsta į tai, kad valdžia, matyt, neišlaikys šio išbandymo. Aktyvistų areštai prieš eitynes rodo, kad valdžia linksta į represinį scenarijų”, – sakė A.Lebedka.

Opozicijos duomenimis, šiuo metu yra areštuoti daugiau kaip dešimt aktyvistų, rengusių spalio 14 dieną įvyksiančią opozicijos protesto akciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.