Yoko Ono įžiebė „šviesos bokštą” Lennonui atminti

Yoko Ono (Joko Ono) antradienį, kai jos velioniui vyrui Johnui Lennonui (Džonui Lenonui) būtų suėję 67 metai, atidengdama „šviesos bokštą” jam atminti ragino pasaulį įsivaizduoti gyvenimą taikoje.
Y.Ono ir „The Beatles” būgnininkas Ringo Starras (Ringas Staras) šaltą vakarą įžiebė į dangų kylantį mėlynos šviesos stulpą, o maždaug 200 susirinkusių žmonių drauge dainavo J.Lennono dainą „Imagine”.

Šviesos skulptūra „Imagine Peace Tower”, kurią sukūrė Y.Ono, kasmet nuo J.Lennono gimtadienio spalio 9-ąją iki gruodžio 8-osios – jo mirties metinių – nušvies dangų virš Islandijos sostinės Reikjaviko.

„Viliuosi, kad kai švies šio bokšto šviesa, pasaulis kuriam laikui sustos ir įsivaizduos taiką”, – prieš skulptūros atidengimą interviu „Reuters” sakė Y.Ono. Jos vyras buvo nužudytas 1980 metų gruodžio 8-ąją Niujorke.

Y.Ono antradienį praleido su šeima, draugais ir taikos rėmėjais, o paskui laivu nuplaukė į salelę prie Reikjaviko, iš kurios ir kyla „šviesos bokštas”. Ją lydėjo R.Starras ir jos bei J.Lennono sūnus Seanas (Šonas).

Y.Ono, kuri susirinkusiai miniai pasakė, kad ši šviesos skulptūra yra 40 metų puoselėta ir pagaliau įgyvendinta svajonė, Islandiją pasirinko dėl jos grožio ir natūralios energijos naudojimo.

„Šviesos bokštui” bus naudojama tik geoterminė energija, kurios šioje vulkaninės kilmės saloje yra pakankamai.

„Pasaulyje yra daug nuostabių šalių, bet Islandija unikali tuo, kad 80 proc. Islandijos sunaudojamos energijos yra (gaunama iš) … tvarių energijos šaltinių, tokių kaip geoterminė energija”, – sakė Y.Ono.

„Dėl šių švarių natūralių energijos šaltinių vanduo ir oras Islandijoje yra švarūs, tokie švarūs, kad tai iš tikrųjų jauti”, – sakė ji.

Y.Ono tikisi, kad minima šviesos skulptūra padės išsaugoti jos vyro atminimą ir perduoti visiems žmonėms taikos žinią.

„Negaliu pažadėti, kad būsiu čia kiekvienais metais ir įžiebsiu šį bokštą, bet jaučiuosi taip, lyg dabar būčiau Islandijos dalis, ir bandysiu atvykti kaip galėdama dažniau”, – pridūrė ji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.