Saugodami kiaušinius studentai buvo išradingi

Pirmojo Lietuvoje kiaušinių mėtymo čempionato nugalėtojais tapo Kauno studentų trijulė „Snaiperiai”. Saulėtą rudens popietę į kovą su gravitaciją „Red Bull Gravity Challenge” varžybose viso stojo 21 komanda.

Vienas po kito komandų kapitonai kilo į 15 metrų aukštį. Pirmasis kiaušinio metimas – susirinkę žiūrovai sulaiko kvapą, bligsi fotoaparatai, konstrukcija, sauganti kiaušinį, neria žemyn ir… deja, sudūžta.

Tačiau po pirmosios aukos sekė eilė išsaugotų kiaušinių, kurie gulė ant vertinimo komisijos stalo. Komisija dalyvius vertino už techniką (ar kiaušinis pataikys į numatytą nusileidimo vietą ir nesuduš) ir už kūrybiškumą (ar kiaušinį sauganti konstrukcija padaryta išradingai ir ar kiaušinis žemę palietė pats).

Studentai išmonės iš tiesų nestokojo – kiaušinis buvo įpakuotas į šaldytą vištą, dar naudojamą krepšinio sportbatį, įvairius parašiutus ir pusantro metro ūgio medžiaginę lėlę.

Originali tokių varžybų idėja priklauso vienam Elche universiteto Ispanijoje profesoriui. Jis šias varžybas vietoj egzamino pasiūlė savo studentams, būsimiems pramonės inžinieriams. Studentai turėjo sukonstruoti priemonę, kuri „padėtų” kiaušiniui nukristi iš ketvirto aukšto ir likti sveikam. Egzaminas sulaukė didelio pasisekimo ir ilgainiui išaugo į savotišką kiaušinių mėtymo čempionatą, vykstantį skirtingose šalyse

Įpusėjus varžyboms gravitacijos išbandymo neatlaiko dalyvius į 15 metrų aukštį kėlęs kranas. Kiaušinių mėtymo čempionatas tęsiamas pro KTU Elektronikos rūmų penktojo aukšto langą. Tačiau net ir pasunkinus sąlygas, favoritai – išradingiausiai pasiruošusios komandos – pateisina lūkesčius.

Visoms komandoms atlikus savo metimus daugiausia taškų (po 31) surinko trys komandos: merginų trijulė pasivadinusi „Boys are toys”, publikos simpatijas užkariavusi pusantro metro lėle Gražvydu, elegantišką metimą atlikę „Snaiperiai” ir varžybas spec. efektais paįvairinę „Kibirai”.

Komisija pasitarusi nusprendžia, kad pirmojo Lietuvoje kiaušinių mėtymo čempionato nugalėtojai paaiškės po papildomos metimų serijos. Geriausiai pasirodžiusių komandų kapitonai vėl turės kilti į penktą aukštą ir stengtis pataikyti kiaušinį į maždaug 20 centimetrų keptuvę. Pirmą vietą laimės į keptuvę arba arčiausiai tikslo pataikiusi komanda.

„Boys are toys” kapitonės metimas skrenda toli nuo tikslo. Savo ruožtu „Snaiperių” kapitonas pateisina komandos vardą ir pademonstruoja pavydėtiną taiklumą– jo pro penkto aukšto langą mestas kiaušinis pataiko tiesiai į mažytę keptuvę. „Kibirų” komandos kiaušinis krenta netoli tikslo ir net nesudužta, bet jiems tenka susitaikyti su antrąja vieta.

„Red Bull Gravity Challenge” nugalėtojais skelbiami „Snaiperiai”, kurie savo kailiu galės išbandyti gravitacijos jėgą – jie laimi skrydį su parasparniu. Komandos prizininkės lipa ant nugalėtojų pakilos atsiimti prizų, o konkurso dalyviai vaišinasi milžiniškoje keptuvėje ruožtą kiaušinienę, kuriai sunaudota net 500 kiaušinių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.