Naftos kainos sumenko iki 80 JAV dolerių už barelį

Naftos kainos trečiadienį Azijos prekyboje sumažėjo beveik iki 80 JAV dolerių už barelį, prieš tai išaugusios dėl padidėjusio susirūpinimo sumažėjusiomis degalų atsargomis prieš artėjantį žiemos sezoną, kai degalų paklausa yra didžiausia.

Rytinėje prekybos sesijoje JAV lengva lapkričio mėnesio pristatymo nafta atpigo 23 centais iki 80,03 JAV dolerio už barelį.

„Brent” rūšies nafta atpigo 26 centais iki 77,23 JAV dolerių už barelį.

Naftos produktų atsargos Europoje rugsėjį sumažėjo, antradienį pranešė kompanija „Euroilsock”, o JAV vyriausybė pranešė, kad šiais metais degalų, skirtų šildymo sezonui, paklausa bus didesnė nei 2006 metais dėl, kaip prognozuojama, šaltesnių orų.

Baigiantis Atlanto uraganų sezonui, investuotojai savo dėmesį nukreipė į artėjančią žiemą, kai dėl šaltesnių orų gali gerokai sumažėti atsargos ir pašokti naftos ir naftos produktų kainos.

Ketvirtadienį JAV energetikos informacijos administracija (EIA) paskelbs duomenis apie JAV naftos ir naftos produktų atsargas per praėjusią savaitę. Kaip prognozuoja analitikai, naftos atsargos per savaitę išaugo 900 tūkst. barelių, benzino atsargos išaugo 100 tūkst. barelių, o distiliatų atsargos sumažėjo 400 tūkst. barelių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.