Regioninėje lygoje – garsūs vardai

Spalio 12 dieną trečią sezoną pradės trečia pagal rangą Lietuvoje – Regionų krepšinio lyga (RKL).

„Kai „nerimtos” lygos jau pradėjo žaisti, mūsų meistriškumo ir masiškumo lyga dar tik pradeda sezoną”, – vakar surengtoje spaudos konferencijoje juokavo RKL prezidentas Arvydas Vidžiūnas. Jis pasidžiaugė, kad kasmet lygoje komandų daugėja. Per pirmą RKL sezoną dalyvavo 23, pernai – 25, o šiemet kovas pradės 28 ekipos. Jos reguliariame sezone varžysis padalytos į du regionus – Rytų ir Vakarų.

Lygos prezidentas pabrėžė, jog trečią sezoną RKL pradeda būdama oficiali Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) sistemos dalis. „Pagaliau įsivyravo tarp lygų sportinis principas – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) likusi paskutinė komanda dėl išlikimo varžysis su Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionais, o likusi paskutinė NKL komanda kovos su RKL nugalėtojais.

„Mūsų tikslas – kad krepšinis būtų žaidžiamas visuose regionuose, – teigė RKL prezidentas. – Mūsų lygis kyla.” Jis mintyje turėjo Utenos ir Mažeikių komandas, kurios paliko RKL ir šiemet rungtyniauja antrame pagal meistriškumą divizione – NKL. „Utenos komanda pernai kaip lygi žaidė Lietuvos krepšinio federacijos taurės varžybose ir nedaug trūko, kad būtų išstūmusi Klaipėdos „Neptūną”, – sakė A.Vidžiūnas. Pasiguodęs dėl per mažo žiniasklaidos dėmesio jų lygai RKL prezidentas paminėjo Plungės komandą, kurios visas rungtynes transliuoja vietos televizija.

RKL krepšinio gerbėjai ras ir gerai žinomų pavardžių. Birštono „Nemuno” komandą treniruoja legendiniame Kauno „Žalgiryje” žaidęs Darius Laskys, olimpinis čempionas Modestas Paulauskas į pergales ves Šakių „Zanavyko” krepšininkus. Lygoje žais ir Algimanto Šato treniruojama pasaulio čempionė Lietuvos kurčiųjų rinktinė.

Čempionate bus ir užsieniečių. Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komandoje įregistruoti keturi senegaliečiai. Tai vienintelė komanda, kurioje yra legionierių. RKL vadovai nutarė, jog ekipoje galima registruoti keturis užsieniečius, tačiau aikštelėje gali žaisti tik du.

RKL direktorius Aleksas Makulavičius informavo, kad varžybose neliko trijų komandų: netikėtai iš lygos pasitraukė Ukmergės KK komanda, čempionatui dar neprasidėjus paraišką dalyvauti atsiėmė Druskininkų komanda, nekovos ir VDU krepšininkai.

——————————————————————————–

Rytų regionas

Jurbarko „Nemunas”

Vilniaus „Vanagai”

Šakių „Zanavykas”

Jonavos SM

Rokiškio „Rokiškio sūris”

Birštono „Nemunas”

Švenčionių „Švenčionys”

Alytaus „Deko projektai”

Visagino „Visaginas”

Raseinių „Raseiniai”

Lietuvos kurčiųjų rinktinė

Kauno „KM Tornado”

Ignalinos MNJ

Širvintų „LSG Alekniškis”

Vakarų regionas

Joniškio „Žiemgalių ainiai”

Kretingos „Kretinga”

Kėdainių SM

Panevėžio SM

Akmenės „Akmenė”

Panevėžio „Bangenės miškas-Aivera”

Kupiškio „Dailista”

Šiaulių „ABRO-Saulė”

Radviliškio „Radviliškis”

Šiaulių raj. „Kristalas”

Plungės „SM Inesa”

Klaipėdos LCC TU

Neringos „Neringos kuršiai”

Biržų „Rinkuškių alus”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.