Pasų poskyrių kraustynės kelia nepasitenkinimą

Vilniaus pasų poskyriai netrukus turėtų persikelti į vieną pastatą Naugarduko gatvėje. Už jo nuomą per metus teks pakloti 300 000 „valdiškų” litų. O ženkliai sumažėjus darbuotojų, tikėtina, kad klientams teks laukti eilėse.

Vilniaus migracijos tarnyboje vėl bresta nauji pokyčiai. Visus pasų poskyrius numatyta iškeldinti į vieną vietą. Teigiama, kad taip būsią sutaupyta pinigų. Šiuo metu po Vilnių išsimėtę migracijos tarnybos poskyriai yra apverktinos būklės. Jiems katastrofiškai reikia kapitalinių remontų. Policijos vadovai teigia, kad tam trūksta lėšų. Tad priimtas sprendimas išnuomoti patalpas vienoje vietoje. Konkursą laimėjusi bendrovė „Skraidenis” už nuomą susižers tikrai nemažai. Septynių aukštų pastatas šiuo metu baigiamas įrengti ir planuojama, kad nuo naujų metų migracijos tarnybos bus perkeltos.

Kiek sutaupys policija

Kol kas niekas negali tiksliai pasakyti, kam atiteks dabartinės poskyrių patalpos. Tai spręs steigėjas – Policijos departamentas. Beveik visos jos, nors ir nekokios būklės, yra ganėtinai patraukliose vietose – Aušros vartų, Kęstučio, Kalvarijų gatvėse. Tačiau kad ir ką darytų su patalpomis policijos vadovybė, jas pirmiausia tektų suremontuoti.

Vilniaus apskrities pareigūnų profesinės sąjungos pirmininkas Vytautas Lamauskas LŽ sakė nesuprantąs vadovybės sprendimo išsinuomoti patalpas. Už jas klojami solidūs pinigai. „Gal vertėjo išsimokėtinai įsigyti patalpas, o dabar nemaži valstybės pinigai metami į balą, – svarstė V.Lamauskas. – Nors teigiama, kad nuoma bus mokama iš sutaupytų lėšų.”

Viešosios policijos migracijos skyriaus viršininkas Rolandas Šniras

LŽ tvirtino, kad atkris nemaža išlaidų. Migracijos patalpos išmėtytos po visą miestą, tad susidaro nemenkos sumos skiriamos transportavimui, susirašinėjimui. Dar daugiau pinigų bus sutaupyta atleidus keliasdešimt darbuotojų. LŽ žiniomis iš buvusių 167 darbuotojų beliks tik 103.

Darbuotojų mažiau, klientų – ne

„Tai reorganizacijai buvo ilgai ir kruopščiai ruošiamasi, – patikino R.Šniras. – Paskaičiuota, kiek užtrunka viena ar kita procedūra, padaryta „dienos nuotrauka”. Mano manymu, darbas vyks normaliai. Pamatysime, kai persikelsime.” Tačiau neoficialiais duomenimis, darbuotojų skaičius buvo suderintas su turimais finansai, o ne su darbo krūviu. Pasų poskyriuose dirbančios moterys po darbuotojų atleidimo tai pajuto ant savo kailio. „Klientų skaičius juk nepasikeitė. Nepasikeis jis ir persikėlus”, – LŽ sakė viena pasų poskyrio viršininkė, nenorėjusi viešinti savo pavardės. R.Šniras patikino, kad darbuotojai buvo atleidžiami po to kai gyventojų gyvenamosios vietos deklaravimo funkcija buvo perduota savivaldybėms. Tad darbo esą sumažėję.

Tačiau profesinių sąjungų vadovas kategoriškesnis. „Gali būti, kad tai policijos vadovų savotiškas kerštas. Jie nebuvo patenkinti, kai pasų poskyrių darbuotojos Vilniuje sausio mėnesį pareiškė savo teises”, – svarstė V.Lamauskas. Jos tuomet skundėsi mažais atlyginimais, piketavo prie vyriausiojo policijos komisariato ir netgi grasino streiku. Tuoj po to prasidėjo reorganizacijos.

LŽ duomenimis, nemažai dirbančiųjų nėra patenkintos naujais pokyčiais. Tačiau, pasak vienos jų, jų niekas neklauso. Esą užsiminus, kad joms gal ir būsią naujame pastate patogiau dirbti, tačiau klientai tikrai nukentės, buvo liepta žiūrėti savo reikalų. Gyventojams tikrai nebus saldu. Vyresnio amžiaus žmonės, vaikams, žmonėms su negalia bus sunku atvykti į migracijos tarnybą. Tačiau R.Šniras tvirtino, kad visuomeniniu transportu važinėja vis mažiau žmonių, o automobilistams nebus problemų. „Vyresnio amžiaus žmones, vaikus atveža giminaičiai, o negalinčius paeiti aptarnaujame namuose”, – sakė jis. Tačiau, pasak V.Lamausko, padėtis nėra gera. Ir ji nepasikeis kol vadovai nesupras, kad pareigūnai privalo teikti žmonėms paslaugą, o ne malonę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.