Atidengta J.Miltinio skulptūra Panevėžyje

Šiandien Panevėžio Laisvės aikštėje iškilmingai atidengta Panevėžio dramos teatro įkūrėjo, režisieriaus Juozo Miltinio skulptūra.
„Garbūs Panevėžio svečiai, miestelėnai, J.Miltinio bendraminčiai, mokiniai. Prisimenu praeitį, tuos ilgus metus, kai vyko ilgos diskusijos – ar Panevėžyje reikia J.Miltinio paminklo ar nereikia – nuspręsta, kad reikia. Norėčiau visus pasveikinti šios gražios šventės proga. Mes, panevėžiečiai, pagaliau pastatėm paminklą kitam panevėžiečiui, garbės piliečiui J.Miltiniui”,- panevėžiečius, miesto svečius sveikino miesto meras Vitas Matuzas.
„Mieli panevėžiečiai, šios reikšmingos šventės dalyviai, lai ši asmenybė, Panevėžio simbolis kaskart primena kūrybinės minties didybę, kultūros vyksmo svarbą”,- susirinkusiems į skulptūros atidengimą teigė Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.
Paminklą pašventino Panevėžio generalvikaras, bažnytinės ir civilinės teisės daktaras Robertas Pukenis. „Režisierius dar būdamas gyvas tapo legenda. Jis subūrė gausų talentingų aktorių būrį, taigi šis paminklas manau skirtas ne tik pačiam J.Miltiniui, bet ir Panevėžio aktoriams – gyviems ir jau iškeliavusiems anapilin”,- šventindamas paminklą sakė R.Pukenis.
„Kurti paminklą man buvo didelis iššūkis. Pradžioje sunkiai sekėsi apčiuopti šią didžią, unikalią asmenybę. Po vienos bemiegės nakties pamačiau vaizdą – tuščia scena, kėdė, ant jos sėdi J.Miltinis ir mąsto apie naują kūrinį. Štai tokį J.Miltinį aš ir pristatau jūsų didžiam teismui. Viliuosi, kad šis paminklas prakalbs į jūsų visų širdis”,- savo kūrinį pristatė skulptorius Regimantas Midvikis.
Panevėžiečius, miesto svečius taip pat sveikino Kultūros ministras Jonas Jučas, Seimo narys Julius Dautartas, J.Miltinio dramos teatro vadovas Rimantas Teresas, teatro aktorius Algirdas Romualdas Paulavičius. A.Paulavičius visuomenei skaitė keletą laiškų iš J.Miltinio asmeninio archyvo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.