Du lietuvių įvarčiai Latvijos čempionate

Pirmadienį trejos rungtynės buvo žaidžiamos Latvijos čempionate, ir vienose iš jų du įvarčius pelnė legionieria iš Lietuvos – Liepojos „Metalurgs” saugai Darius Miceika ir Tomas Tamošauskas taip prisidėjo prie pergalės prieš Rygos „Olimps”.

Mače su čempionato autsaideriu išvykoje 22 minutę smūgiu galva „Metalurgs” įvarčių sąskaitą atidarė D.Miceika, o likus minutei iki pirmojo kėlinio pabaigos dar vieną įvartį tolimu smūgiu po rikošeto pridėjo T.Tamošauskas. Benjamino Zelkevičiaus treniruojamo „Metalurgs” pergalę po pertraukos įtvirtino Genadijus Solonicinas.

Abu legionieriai iš Lietuvos žaidė visas rungtynes. T.Tamošauskui tai buvo antrasis įvartis lygoje šį sezoną, o D.Miceika įmušė trečiąjį. Šešis įvarčius Latvijos” Virsligoje” buvo įmušęs Mindaugas Kalonas, kuris neseniai persikėlė į Rusiją ir žaidžia Krasnodaro „Kuban”.

Ši pergalė leido „Metallurgs” išlaikyti penkių taškų pranašumą prieš rungtynėmis mažiau sužaidusį „Ventspils”, kuris kitame mače 3-0 svečiuose įveikė Daugpilio „Dinaburg”.

Trečioje vietoje žengia „Riga” ekipa, kuri išvykoje tokiu pačiu rezultatu 0-3 nusileido ketvirtą poziciją užimančiai Rygos „Skonto” komandai. Penktas – sekmadienį išvykoje prieš „Jūrmala” laimėjęs Daugpilio „Daugava” klubas, kurio gretose Aurimas Kučys nerungtyniavo.

Iki Latvijos pirmenybių pabaigos liko trys turai. Aukso medalių likimą greičiausiai lems nugalėtojų titulą ginančio „Ventspils” ir 2005 metų laimėtojo „Metalurgs” dvikova spalio 27-ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.