Jei jaučiame širdies plakimus

Paprastai mes nejaučiame, kaip dirba širdis. Bet kai jos darbas pasunkėja, pulsavimas tampa lengvai pastebimas.

Širdies plakimas sustiprėja karščiuojant, išgėrus kavos, vartojant alkoholį ar kai kuriuos vaistus (pavyzdžiui, nuo slogos), dėl jautrumo maistui, esant aktyviai skydliaukei ar sergant arterijų ligomis. Tik retais atvejais smarkus širdies plakimas būna susijęs su nepagydoma širdies liga.

Jei mankštinantis nemaloniai smarkiai plaka širdis, vadinasi, ji ir plaučiai neaprūpina organizmą deguonies ir mikroelementų prisotintu krauju. Tinkamai parinkti aerobiniai pratimai per mėnesį padidina plaučių tūrį ir sustiprina širdį. Prieš pradėdami intensyviau mankštintis, būtinai pasitarkime su gydytoju, ypač jeigu turime širdies ir kraujagyslių rizikos veiksnių. Pavyzdžiui, esame nutukę arba rūkome.

Jei širdis smarkiau plaka patyrus stresą, reguliariai atlikime atsipalaidavimo pratimus ir darykime masažą. Vartokime maisto produktus, kuriuose gausu folio rūgšties, magnio bei vitamino B6 ir B12. Juos gausime valgydami patiekalus iš mėsos, vėžiagyvių, pupų, žirnelių, tamsiai žalių lapinių daržovių ir grūdų.

Numeskime svorį. Širdis turės mažiau darbo, kai neliks nereikalingų riebalų, kurius ji turi aprūpinti krauju. Jei manome, kad esame jautrūs maistui, pasistenkime nustatyti, kokiam produktui, ir išbraukime jį iš savo valgiaraščio.

Prieš miegą geriau gerkime ramunėlių ar žalią arbatą, kurios veikia raminančiai, o ne kavą ar juodą arbatą. Jei širdies plakimą sukėlė alkoholis, nevartokime jo. Nevartokime vaistažolių nuo padažnėjusio širdies plakimo, nebent jas paskirtų gydytojas.

Viena iš vaistažolių, kurią jis galėtų skirti, yra gudobelė, stiprinanti širdies raumenį. Naudokime raminamuosius levandų, mairūnų, karčiavaisių citrinmedžių žiedų aliejus. Keliais lašais apšlakstykime nosinę ir priglauskime ją prie nosies arba naudokime garintuvą. Įtrinkime krūtinę 2 lašais karčiavaisių citrinmedžių aliejaus.

Širdies plakimas dažniausiai jaučiamas, kai širdies veikla pagreitėja arba tampa neritmiška, ir nereikalauja gydymo, nebent tai susiję su kokia nors liga arba svaigsta galva, pasireiškia kiti simptomai. Reikia kreiptis į gydytojus: kai jaučiame širdies plakimą, bet nežinome priežasties; kai norime pradėti mankštintis, kai pulsas viršija 140 dūžių per minutę, kai ketiname vartoti vaistažoles nuo padažnėjusio širdies plakimo.

Būtina skubi pagalba: kai skauda krūtinę, silpna, svaigsta galva, staiga pakinta regėjimas, vemiame sunku kvėpuoti; kai širdis plaka labai nereguliariai ir neritmingai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.