Prezidentas paragino savivaldos valdžios atstovus atsigręžti į žmones

Prezidentas Valdas Adamkus paragino savivaldos vadovus aktyviau bedradarbiauti su visuomeninėmis organizacijomis ir Bažnyčia, sprendžiant vietos gyventojų rūpesčius.
Pirmadienį aplankęs Rokiškio socialines paslaugas teikiančias įstaigas, šalies vadovas pabrėžė, kad didelė atsakomybė rūpinantis žmonėmis, turinčiais socialinių problemų, tenka savivaldybėms, kurios yra arčiausiai gyventojų ir geriausiai žino apie juos užklupusius gyvenimo sunkumus.

„Socialinės atskirties, įsisenėjusių problemų neišspręsime išmokėdami vien tik valstybės skirtus pinigus. Būtina sudaryti sąlygas žmogui, šeimai savarankiškai susitvarkyti su rūpesčiais, palaikyti ryšius su bendruomene”,- ragino V.Adamkus.

Šalies vadovo teigimu, būtina atsigręžti į socialinių problemų problemų priežastis, o ne tik šalinti jų pasekmes. Pasak jo, yra privalu sukurti būtiną socialinių paslaugų tinklą, kuris atitiktų bendruomenės poreikius.

Valstybės vadovas paragino savivaldybes dirbti drauge su visuomeninėmis organizacijomis ir Bažnyčia.

V.Adamkaus nuomone, Lietuvoje trūksta socialinių darbuotojų, kurie turi ne tik reikiamą išsilavinimą, bet ir noro padėti žmogui.

Šiuo metu savivaldybėse yra svarstomas kitų metų biudžetas, todėl prezidentas paragino savivaldybių tarybas ir administraciją atsigręžti į žmones ir tesėti duotus pažadus, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.