Už paskendusią dukrą tėvai iš mokyklos reikalauja 280 tūkst. litų neturtinės žalos

Prieš daugiau nei septynerius metus įvykusios tragedijos pro Jonavos rajoną tekančioje Šventosios upėje atgarsiai vis dar gyvi.
Per klasės turistinį žygį paskendusios mokinės tėvai iš Jonavos pagrindinės mokyklos siekia prisiteisti 280 tūkst. litų neturtinės ir 20 tūkst. litų turtinės žalos. Mokykla su ieškiniu nesutinka.

Šį ieškinį pirmadienį išnagrinėjo Apeliacinis teismas. Nutartis šioje byloje bus skelbiama po poros savaičių.

7 klasėje besimokiusi mergaitė paskendo 2000-ųjų birželio 9 dieną, kai su klase, lydima klasės auklėtojos, pastarajai leidus, maudėsi upėje.

Bylą išnagrinėjęs teismas yra nusprendęs, kad klasės auklėtoja dėl neatsargumo netinkamai atliko savo tarnybos pareigas, taip pat mokyklos direktorė bei direktorės pavaduotoja ugdymui

pažeidė Lietuvos moksleivių išvykų, turistinių žygių ir ekskursijų nuostatus.

Paskendusios mergaitės tėvai sako, kad vienintelės dukters praradimas padarė žalos visai šeimai, dėl jos netekties išgyveno ir iki šiol išgyvena didžiulį dvasinį skausmą, netektis juos palaužė, pastūmėjo į nuolatinę depresiją.

Tėvai skundžiasi, kad klasės vadovė leido vaikams maudytis pavojingoje upės vietoje, neinstruktavusi apie saugų elgesį vandenyje.

Jonaviečių ieškinį mokyklai šiemet birželį išnagrinėjo ir atmetė Kauno apygardos teismas.

Tada buvo konstatuota, kad mergaitė nuskendo, kai galiojo senasis Civilinio proceso kodeksas, kuris nenustatė neturtinės žalos atlyginimo.

Civilinio kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymas nustatė, kad ieškinio senaties terminai taikomi, jeigu ieškinio senaties terminas prasidėjo įsigaliojus šiam kodeksui, taip pat jei reikalavimams pareikšti ieškinio senaties terminai, numatyti pagal galiojusius įstatymus, nepasibaigė iki šio kodekso įsigaliojimo.

Kauno apygardos teismo vertinimu, ieškinio senaties terminas šioje byloje pasibaigė 2003 metų birželio 9 dieną.

Po šio teismo sprendimo ieškovai su skundu kreipėsi į Apeliacinį teismą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.