Pirmasis „Hansabanko” investicinis indėlis uždirbo nuo 12 iki 45 proc. palūkanų

Spalio 8 dieną baigėsi pirmojo prieš metus išplatinto „Hansabanko” investicinio indėlio, susieto su „Hansa Rytų Europos akcijų fondu”, terminas. Fondo vertė per šį laikotarpį pakilo 42,76 proc., o klientai, padėję indėlį be rizikos premijos, uždirbo 12,83 proc. palūkanų, su rizikos premija dar daugiau – 45,58 proc. (atskaičius rizikos premiją).
„Kartu su klientais džiaugiamės didele pirmojo investicinio indėlio grąža. Pirmojo investicinio indėlio sėkmė įrodė, kad ir visiškai saugūs investavimo būdai gali uždirbti gerokai daugiau nei terminuotas indėlis. Tikimės, kad tai paskatins gyventojus toliau rinktis investicinius indėlius, kadangi matome, jog žmonėms reikia paprastų ir lengvai suprantamų investavimo produktų, kurie būtų saugūs ir leistų tikėtis didesnių už paprasto terminuoto indėlio palūkanų”, – sakė „Hansabanko” investicijų valdymo tarnybos vadovė Eglutė Bivainienė.

Pirmasis „Hansabanko” investicinis indėlis, susietas su „Hansa Rytų Europos akcijų fondu”, buvo išplatintas 2006 metų rugsėjo 20 d. – spalio 12 d. Minimali indėlio suma – 1000 eurų, terminas – 360 dienų. Jį pasirinkę „Hansabanko” klientai investavo beveik 22,9 mln. eurų (apie 79 mln. litų), vidutiniškai kiekvienas – beveik po 5,6 tūkst. eurų (apie 19,3 tūkst. litų).

Pirmąjį „Hansabanko” investicinį indėlį dažniau rinkosi moterys. Jos sudarė 57 proc. šio indėlio sutarčių, vyrai – 43 proc. Daugiausia pirmojo investicinio indėlių turėtojų buvo 30-44 metų (25 proc.), 45-59 metų (32 proc.) bei 60 ir daugiau metų amžiaus (32 proc.). Tik 11 proc. investicinio indėlio turėtojų buvo jaunesni nei 30 metų. Šį investavimo būdą rinkosi ne tik šalies gyventojai, pirmojo investicinio indėlio sutarčių beveik už milijoną eurų (apie 3,4 mln. litų) sudarė ir įmonės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.