Varšuvos policininkai už valdiškus pinigus privatizavo kelias dešimtis tarnybinių butų

Lenkų dienraštis „Super express” išsiaiškino, kad per šalyje vykusį tarnybinių butų privatizavimo vajų ypač sėkmingai apsisuko Varšuvos policininkai, kurie, neinvestavę nė zloto, už valdiškus pinigus privatizavo kelias dešimtis tarnybinių butų.
Kad galėtų sėkmingiau gaudyti nusikaltėlius, policija turi turėti vadinamųjų operatyvinių butų, ypač tada, kai pareigūnai turi dirbti slapta. Tokius operatyvinius butus pareigūnai, pasinaudodami netikrais dokumentais, nuomodavo iš seniūnijų ir kooperatyvų.

Kai kurie butai, dažniausiai – miesto centre, buvo nuomojami metų metais. Būtent iš jų grupė nesąžiningų policininkų nusprendė pasipelnyti.

Planas buvo labai paprastas, tačiau jam įvykdyti reikėjo gero tarpusavio bendradarbiavimo ir viršininkų paramos. Viršininkai duodavo leidimą privatizuoti operatyvinį butą, nes jis esą jau išbrauktas iš konspiracinių patalpų sąrašo.

Privatizuojama buvo už policijos pinigus. Po kelių mėnesių paaiškėdavo, kad policijai jis jau nereikalingas. Tada, viršininkams nurodžius, „savininkas” už grašius parduodavo butą kitam policininkui.

„Super express” žurnalistus nustebino ir tai, kad apgaulės keliu butus įsigiję asmenys dabar dirba neseniai įkurtame Centriniame antikorupciniame biure, kurio pagrindinis uždavinys – kovoti su kyšininkavimu ir sukčiavimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.