Teismas svarsto, ar į Seimą kandidatuojantį V.Uspaskichą laikyti namų arešte ar suimti

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti į Seimo narius kandidatuojančio Viktoro Uspaskicho gynėjo skundą dėl paskirto namų arešto.
Teismas taip pat svarsto ir Generalinės prokuratūros skundą, kuriuo prokurorai siekia paskirti suėmimą ilgai Rusijoje bsislapsčiusiam buvusiam ministrui ir „darbiečių” lyderiui.

Į teismą lydimas didelio būrio šalininko atvyko ir pats V.Uspaskichas. Jį lydinti minia vos tilpo Didžiojoje teismo salėje, dauguma žiniasklaidos atstovų net negalėjo negalėjo patekti į sausakimšą Didžiąją teismo salę Vilniaus apygardos teisme.

Finansinėmis machinacijomis įtariamas buvęs Darbo partijos įkūrėjas V.Uspaskichas po dviejų savaičių Dzūkijos rinkimų apygardoje vyksiančiame antrajame Seimo nario rinkimų ture susirungs su konservatorių iškeltu teisininku Kęstučiu Čilinsku.

Kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija, suskaičiavusi balsavimo rezultatus, paaiškėjo, kad per rinkimus sekmadienį visose 52-jose rinkimų apylinkėse, K.Čilinskas gavo 30,29 proc., o V.Uspaskichas – 20,26 proc. rinkėjų balsų.

Kaip skelbta, Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas paleido iš Rusijos grįžusį V.Uspaskichą iš suėmimo ir skyrė jam namų areštą pusei metų.

V.Uspaskichas yra įtariamas byloje dėl jo vadovautos Darbo partijos apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie partijos pajamas ir jų naudojimą pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Vyriausiajai rinkimų komisijai. Jis kaltu neprisipažįsta.

Anksčiau skelbta, kad prokurorų aptikta Darbo partijos „juodoji buhalterija” buvo vertinama maždaug 8 mln. litų, dabar, nepavirtintais žiniasklaidos duomenimis, kalbama apie 25 mln. litų.

Prokurorai prašė suimti V.Uspaskichą maskimaliam trijų mėnesių terminui, nuogąstaudami, kad jis vėl gali pabėgti iš Lietuvos.

Kėdainių verslininkas milijonierius V.Uspaskichas, kuriam dabar 48-eri, anksčiau dėl skandalų neteko ūkio ministro ir Seimo nario postų.

Vyriausioji rinkimų komisija užregistravo V.Uspaskichą kandidatu į laisvą vietą Seime, bet, prokurorų prašoma, panaikino jo, kaip kandidato, teisinę neliečiamybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.