Po Anos Politkovskajos žūties praėjo metai

Sekmadienį sukanka metai, kai buvo nužudyta „Novaja gazeta” apžvalgininkė Ana Politkovskaja. Pagrindinė žmogžudystės versija – profesinė žurnalistės veikla.
A.Politkovskaja buvo nužudyta 2006 metų spalio 7 dieną savo namo laiptinėje Maskvoje. Keturis šūvius į žurnalistę paleidęs nusikaltėlis pabėgo.

Žurnalistė daug laiko praleisdavo Čečėnijoje, tirdama žmogaus teisių pažeidimus ir nusikalstamus respublikos ir federalinių valdininkų veiksmus vietos gyventojų atžvilgiu.

A.Politkovskaja labai gilinosi į Beslano temą, aktyviai dalyvavo rengiant įkaitų dramai skirtą specialų „Novaja gazeta” numerį, skirtą daugiau kaip 300 gyvybių nusinešusios tragedijos metinėms.

Tuo metu skrisdama į Šiaurės Osetiją A.Politkovskaja stipriai apsinuodijo, lėktuve išgėrusi arbatos. Jos kolegos įtaria, jog tuomet buvo pasikėsinta į žurnalistės gyvybę.

Tiriant šią daugelį sukrėtusią nužudymo bylą sulaikyti keli asmenys. Tardytojai turi šešias nusikaltimo versijas.

„Novaja gazeta” vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muratovas linkęs manyti, kad nusikaltimo vykdytojai greičiausiai bus išaiškinti, tačiau abejoja, kad bus rasti ir užsakovai.

„Stengdamasi išaiškinti vykdytojus, organizatorius ir tarpininkus, prokuratūra dirbs kaip gerai suderinta mašina. Bet va dėl užsakovo jokio tikrumo kol kas neturiu – pernelyg didelė politinė rizika tai pačiai prokuratūrai”, – cituoja D.Muratovą žiniasklaida.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.