Putinas savo gimimo dieną pažymės Kremliuje kaip vyriausiasis kariuomenės vadas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį švenčia 55-ąjį gimtadienį.
Pirmą kartą per visus prezidentavimo metus savo gimimo dieną jis paminės iškilmingoje aplinkoje Kremliuje kartu su Saugumo tarybos nuolatiniais nariais ir ginkluotųjų pajėgų vadovybe.

„Jūs žinote, – aš paprastai nerengiu jokių švenčių, bet šiemet, kadangi baigiasi mano kadencija ir data beveik apvali, nusprendžiau rytoj pakviesti į Kremlių nuolatinius Saugumo tarybos narius, ginkluotųjų pajėgų vadovybę, įskaitant apygardų, kariuomenės rūšių ir tipų vadus”, – pasakė išvakarėse valstybės vadovas ir vyriausiasis kariuomenės vadas žurnalistams Dušanbėje, kur dalyvavo Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS), Europos ir Azijos ekonominės bendrijos ir Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos viršūnių susitikimuose.

V.Putinas, 1952 metų spalio 7 dieną gimęs Leningrade, aštuntąjį ir paskutinįjį kartą švenčia gimtadienį kaip valstybės vadovas.

Per savo gimimo dieną prezidentas retai keičia darbo grafiką, ypatingų iškilmių nerengia ir dažniausiai ją praleidžia kelionėse.

Iki šiol tik 2001 ir 2004 metais spalio 7-ąją prezidentas praleido sostinėje su šeima.

Įvairiais metais spalio 7 dieną V.Putinas dalyvavo derybose ir susitikimuose, vykusiuose ne Maskvoje: 2000, 2003, 2005-aisiais – Sankt Peterburge, o 50-metį 2002 metais pažymėjo Kišiniove, kur vyko NVS viršūnių susitikimas.

2006 metais, vėl savo gimtajame mieste, V.Putinas per gimtadienį buvo su kolegomis iš buvusios SSRS – Kazachstano, Kirgizijos, Uzbekistano, Tadžikistano prezidentais, kurie dalyvavo Centrinės Azijos bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikime.

Valstybės vadovas gauna įdomių dovanų.

Labai populiari „politinė” dovana – indai: įvairiausi dubenėliai, lėkštės, taurės, bokalai, servizai, atspindintys nacionalinį koloritą.

Prezidentui noriai dovanojami ir gyvūnai – tiek tikri, tiek žaisliniai. V.Putino šeimos numylėtinę labradorę Koni padovanojo nepaprastųjų situacijų ministras Sergejus Šoigu. Dovanų gauti ir Liudmilos Putinos numylėtiniai pudeliai, taip pat nykštukinis arkliukas. Pliušinius žvėrelius prezidentui dažniausiai perduoda vaikai.

Dovanų kolekcijoje yra ir Monomacho kepurės kopija, ir Rusijos juvelyrų 50-mečio jubiliejui iš Uralo jaspio sukurtas federalinių apygardų žemėlapis.

Rusijos gyventojai, žinantys apie prezidento pomėgius, dovanodavo jam gėlių, atvirukų su nuoširdžiausiais linkėjimais, kimono dziudo treniruotėms, uogienių, megztų šalikų, vilnonių kojinių, meškerę ir net pirties vantą.

Bet egzotiškiausią dovaną V.Putinas gavo 2002 metais per savo 50-metį. Moldovos prezidentas Vladimiras Voroninas jam įteikė gyvą krokodilą, sakydamas: „Krokodilas – vienintelis gyvūnas, kuris nesitraukia atgal”.

Oficialias dovanas, kaip numatyta protokole, prezidentas perduoda valstybės nuosavybėn.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.