Kontrabandai gabenti – specialūs automobiliai

Į teismo suolą sėdo kontrabandos gabenimu kaltinami asmenys. Į pasieniečių rankas metų pradžioje šie Pagėgių savivaldybės gyventojai pateko kartu su 86 tūkstančiais pakelių cigarečių bei šešiais rūkalams gabenti pritaikytais automobiliais.

Romanas Černiavskis, Nerijus Gandramavičius, Gediminas Pavtelis, Vytautas Venckus, Šarūnas Padimanskas ir Vitalijus Kasiliauskas kaltinami kontrabandinių rūkalų gabenimu.

Anot teisėsaugininkų, šie pasieniečiams gerai žinomi asmenys įkliuvo pernai sausio 18-ąją. Spėjama, kad tai – vienos įžūliausių šiame pasienio regione veikusių kontrabandininkų grupuočių nariai, specialiai kontrabandai gabenti pritaikytais automobiliais nekart ignoravę pareigūnų reikalavimus sustoti.

Tądien netoli Rambyno kalno, kontrabandininkų pamėgtame ruože, pasislėpę pareigūnai stebėjo, kaip grupė asmenų iš Lietuvos ėjo užšalusiu Nemuno ledu link upės vidurio link, kur jų jau laukė talkininkai iš Rusijos. Nešte ir net užvažiavus automobiliais ant ledo viena po kitos buvo kraunamos cigarečių dėžės.

Žinant, kad už gabenamą stambesnį kontrabandinių cigarečių kiekį gresia baudžiamoji atsakomybė, į Lietuvos gilumą mašinomis vežti nedideli, 10-20 dėžių, kroviniai. Nuo upės į Lietuvos teritorijos gilumą zujo net šeši automobiliai – trys „Audi 100 Avant”, „Subaru Legacy”, „Volkswagen Golf” ir visureigis „Nissan Patrol”.

Pasalose buvę pareigūnai nustatė, kad visos cigaretės keliauja į kelis Pagėgių savivaldybės Vilkyškių kaime pastatytus garažus. Pačiame kaime, keliems skirtingiems asmenims priklausančiuose garažuose bei vienos sodybos malkinėje, pareigūnai aptiko 86 450 pakelių Rusijoje pagamintų cigarečių „Prima”, „Saint George Lights”, „Bayron” ir „Jing Ling”. Tai buvo didžiausias pernai Lietuvos pasieniečių sulaikytas kontrabandinių cigarečių krovinys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.