Kolegijos vadovė įtarinėja buvusį darbuotoją

Uostamiesčio Socialinių mokslų kolegijos vadovė pakliuvo į teismą. Jau dvejus metus teisėsaugininkai sprendžia, kaip įvertinti atsakomybę už nelegalių programų mokymo įstaigos kompiuteriuose naudojimą.

Anot kolegijos savininkės Nijolės Skučienės, nemalonumai ugdymo įstaigą užklupę 2005-ųjų spalio 12-ąją, kai Klaipėdos VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai 32 kolegijos kompiuteriuose aptiko nelegalias programas.

Ikiteisminis tyrimas užtruko kone dvejus metus. Baudžiamoji byla buvo pakeista į administracinę – kolegija išteisinta, o atsakomybė liko N. Skučienei, kaip asmeniui.

Byla nagrinėjama Klaipėdos miesto apylinkės teisme. Sprendimas turėjo būti paskelbtas ketvirtadienį, tačiau vėl atidėtas.

„Vėl nuspręsta liudytoju apklausti buvusį mokyklos kompiuterių administratorių. Spėju, kad jis specialiai nelegalias programas instaliavo į prieš mėnesį pirktus kompiuterius. Aš to neprašiau padaryti, minėtos programos mums nereikalingos.

Kaip man dabar įrodyti, jog tokio įsakymo nedaviau, kai jis tvirtina priešingai? Esu nusivylusi, taip ir narkotikų priešai gali pakišti. Mus norima sužlugdyti”, – sakė dvejus metus kompiuterių neatgaunanti N. Skučienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.