Geriausia gyventi Suomijoje ir Stokholme

Šiaurės valstybės yra žaliausios ir švariausios ekologijos požiūriu, o geriausia šalis gyventi yra Suomija, nors žiemos ten atšiaurios. Tokią išvadą leidžia daryti leidyklos „Rider`s Digest” atlikto tyrimo rezultatai.

Po Suomijos eina Islandija, Norvegija, Švedija ir Austrija.

„Suomijai padėjo nugalėti aukšti vandens ir oro švarumo vertinimai, mažas vaikų sergamumas ir patikima piliečių apsauga nuo aplinkos teršimo”, – rašoma „Rider`s Digest”, kuri specializuojasi leisti informacinius ir dokumentinius leidinius, pranešime.

Į sąrašą įtraukta 141 valstybė. 23-iąją vietą užėmė JAV, 25-ąją – Didžioji Britanija, 84-ąją – Kinija. Pačioje apačioje atsidūrė Afrikos šalys.

Atskirai įvertinti pasaulio miestai. Tarp 82 klasifikuotų didmiesčių pirmąją vietą užėmė Stokholmas. Po jo eina Oslas, Miunchenas ir Paryžius. Pirmajame dešimtuke atsidūrė net keturi Vokietijos miestai. Niujorkas yra 15-ojoje, Londonas – 27-ojoje vietoje.

Nešvariausi yra Azijos miestai, o tarp jų pačioje sąrašo apačioje dėl oro taršos yra ateinančių metų olimpinių žaidynių šeimininkas Pekinas.

Pranešimą parengė amerikiečių aplinkos apsaugos ekonomistas Metju Kanas (Matthew Kahn), kuris atsižvelgė į daugelį veiksnių – nuo geriamojo vandens kokybės ir šiltnamio efektą didinančių dujų išmetimo iki švietimo ir žmonių pajamų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.