Saakašvilis pažadėjo korupcijai kovą, o sunkiai besiverčiantiesiems – pinigus

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašviklis ketvirtadienį pažadėjo pareigūnams ypatingus „antikorupcinius” patikrinimus, o mažiausiai apsaugotiems gyventojų sluoksniams – išaugusių elektros energijos, gamtinių dujų ir miltų kainų piniginę kompensaciją.
M.Saakašvilis išgyvena labai rimtą savo populiarumo išbandymą – didelėmis protesto akcijomis tų, kurie nepatenkinti, kad areštuotas vienas opozicijos lyderių Iraklijus Okruašvilis, pareiškęs kaltinimų prezidentui, kurias šis neigia.

Generalinė prokuratūra teigia, kad buvęs gynybos ministras I.Okruašvilis – pats įklimpęs į korupciją, ir tikisi tai įrodyti.

Prezidentas primygtinai teigia, kad su korupcija sistemingai kovojama ir kad ši kova aprėpia ne tik jo oponentus.

„Aš priėmiau sprendimą įsteigti kovos su korupcija grupę, atskaitingą tik prezidentui…. Šios grupės pagrindinė funkcija – tikrinti ir kontroliuoti kiekvieną iš jūsų ir jūsų giminaičius”, – sakė M.Saakašvilis vyriausybės posėdyje, kreipdamasis į kabineto narius.

„Pastaruoju metu mes gavome tokią pamoką, po kurios tolesnei veiksmingai kovai su korupcija alternatyvos nėra”, – sakė Gruzijos prezidentas.

Pasak jo, kompensacijoms tiems, kurie gauna mažas pajamas, bus skirta maždaug 100 mln. larių (150 mln. litų).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.