Rudenį Klaipėdoje pritrūksta jūrinių suvenyrų

Šiuo metų laiku į Klaipėdą atvykę turistai turėtų ilgokai ieškoti suvenyrų, primenančių, jog atostogavo ne kalnuose, o prie jūros. Per vasarą dauguma jūrinių suvenyrų buvo nupirkti, o naujų nespėta prigaminti.

Nepripažįsta jūrine valstybe

Populiariausi uostamiesčio suvenyrai – gintaras. Jo atvykę turistai gali nusipirkti tiesiog Teatro aikštėje. Senamiestyje yra gintaro galerijų, parduotuvių.

Gintaro ir suvenyrų parduotuvės vedėja Laima Padriezienė sakė, kad labiausiai turistai perka smulkius ir nebrangius gintaro papuošalus, pakabukus, skulptūrėles. Visi parduodami gaminiai yra iš tikro gintaro. Dažiausiai dirbiniai dėl tvirtumo būna presuoti, lydyti.

„Atvykę verslininkai renkasi brangius, įspūdingesnius suveny-rus ir dovanas. O turistams užtenka prisiminimui ir smulkmenėlių”,- pastebėjo L.Padriezienė.

Ji teigė, kad turistai neprašo jūrinės tematikos suvenyrų, nes jie nepripažįsta, kad esame jūrinė valstybė. Beveik visi dirbiniai parduotuvėje yra sukurti lietuvių, taip pat ir brangiausias parduotuvės suvenyras, gintarinis laivo modelis, kainuojantis dvylika tūkstančių litų.

Populiaresni krepšinio suvenyrai

Parduotuvės „Verslo dovanos” konsultantė Dovilė Stankutė pasakojo, kad vasarą turistai aktyviai pirko suvenyrus, susijusius su jūra. Tokie suvenyrai kainuoja nuo keliolikos iki kelių šimtų litų. Pasak konsultantės, klientai mėgsta jūrinius kompasus, švyturių skulptūrėles, gaublius, laivų modelius, jūreivių marškinėlius.

D.Stankutė pastebėjo, kad „Žalgirio” ir kiti krepšinio suvenyrai vis tiek lieka populiaresni nei kompasai ar laivai.

Vieni iš įdomesnių parduotuvės suvenyrų yra laivas – spintelė, laivų modeliai, pakaba drabužiams, padaryta iš valties irklų, paveiks-lai iš kriauklelių. Brangiausiai – tūkstantį litų kainuoja tikras laivo šturvalas.

Kriauklių karalystė

Klaidžiodami siauromis senamiesčio gatvėmis, turistai gali aptikti ir kriauklių galeriją – parduotuvę „Nautilus”. Joje yra kelių šimtų kriauklių kolekcija, įspūdingi laivų modeliai, su jūra susiję paveikslai.

„Turistų pas mus užklysta nedaug. Žmonės ateina nebūtinai nusipirkti kokią kriauklę, bet pasigrožėti jomis. Atvažiuoja kolekcininkų iš Rygos, kitų šalių”,- sakė galerijos šeimininkė Irena Chaltusina.

Galerijoje galima įsigyti nuo pačių paprasčiausių kriauklelių už kelis litus iki labai retų eksponatų. Senovinių laivų maketai atkurti pagal garsiausių pasaulio keliautojų laivus. Yra net „Titaniko” modelis.

Turistai gali įsigyti ir lietuviško žemadugnio laivo kurėno modelį. Didžiųjų laivų kainos siekia iki puspenkto tūkstančio litų

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.