Kauno transporto e. bilietą galima įsigyti ir perkant maisto produktus

Kauno viešojo transporto elektroninius bilietus, rugpjūtį pradėtus platinti „Bilietai LT” tinkle ir „Lietuvos spaudos” kioskuose, nuo spalio 5 d. galima įsigyti bei papildyti ir visose Kauno „MAXIMA” prekybos centrų kasose.

„Maxima LT”, turinti aštuoniolika „MAXIMA” parduotuvių Kaune, tapo pirmuoju Lietuvos prekybos tinklu, įdiegusiu e. bilieto papildymo galimybę visose savo parduotuvių kasose.

„Tikimės, kad galimybė įsigyti ir papildyti viešojo transporto e.bilietus atsiskaitant už maisto produktus „MAXIMA” parduotuvėse smarkiai padidins šios naujovės naudotojų gretas”, – sako Kauno troleibusų bendrovės „Autrolis” komercijos direktorius Mindaugas Kučinovas.

Anot p. Kučinovo, prieš du mėnesius Kaune įdiegti elektroniniai bilietai, galiojantys miesto troleibusuose ir autobusuose, smarkiai populiarėja, nes juos naudoti taip pat paprasta, kaip ir popierinius. Problemų nekyla net sunkiau prie naujovių prisitaikantiems vyresnio amžiaus žmonėms.

„Kada elektroniniai bilietai visiškai pakeis popierinius – nuspręs Kauno miesto taryba, – sako „Autrolio” komercijos direktorius. – Tačiau tikimės, kad šiam sprendimui priimti neprireiks nė metų”.

Kol kas įdiegti tik terminuoti elektroniniai transporto bilietai, tačiau nuo 2008 m. pradžios planuojama prekiauti jau ir vienkartiniais bei įvairios trukmės, pavyzdžiui, savaitiniais ir dvisavaitiniais elektroniniais bilietais. Visi bilietai veiks tuo pačiu principu – žmogus turės įsigyti plastikinę elektroninę kortelę, kurią pagal poreikį papildys reikiama pinigų suma arba norimos rūšies bilietais.

Pasirinktas elektroninio bilieto kortelės techninis sprendimas ateityje leis jais atsiskaityti ir už smulkias paslaugas, pavyzdžiui, automobilių parkavimą ar susimokėti už įvairius renginius. Kaune įgyvendinamas elektroninio bilieto projektas yra bendrosios Lietuvos elektroninio bilieto programos dalis. Artimiausiais metais atsiskaitymo elektroniniais bilietais sistemos bus įgyvendintos visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose.

Kaune įgyvendinamas elektroninio bilieto projektas šiuo metu pristatomas čia vykstančioje Europos Komisijos Transporto ir energetikos direktorato kuruojamos programos „CIVITAS” metinėje konferencijoje „CIVITAS Forum 2007”, kurioje patirtimi dalijasi transporto specialistai iš daugiau nei 90 Europos miestų.

„Džiugu, kad naująjį projekto etapą, liudijantį, kad Kaunas žengia tvirtą žingsnį į priekį kuriant informacinę visuomenę ir e. valdžią, galime pristatyti būtent dabar”, – sako p. Kučinovas.

Kol kas Kauno viešojo transporto e. bilieto pakuotė kainuoja 1 litą, o nuo lapkričio jos kaina didės iki 2 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.