Poezijos gerbėjams – sekmadienio vakaras sostinės šv. Kotrynos bažnyčioje

Šį savaitgalį šv. Kotrynos bažnyčia Vilniuje sukvies poeziją mylinčius sostinės gyventojus ir svečius. Sekmadienį 18.00 val. unikalioje sostinės meno erdvėje įvyks baigiamasis tarptautinio literatūrinio festivalio „Poetinis Druskininkų ruduo” vakaras. Savo kūrybą po bažnyčios skliautais skaitys festivalio laureatai, o taip pat užsienio poetai iš Prancūzijos, Ispanijos, Portugalijos, Lenkijos, Vokietijos, Kanados ir kitų valstybių.

„Į poezijos vakarą šį sekmadienį susirinkę vilniečiai turės puikią progą pasiklausyti žodžio meistrų, žinomų visame pasaulyje”, – sakė vienas iš „PDR-2007” organizatorių poetas Kornelijus Platelis. Jo teigimu, sumanymas antrus metus iš eilės rengti festivalio baigiamąjį vakarą sostinėje pasiteisina. „Kultūrai neabejingų žmonių nuolat daugėja, todėl toks renginys sostinėje neabejotinai reikalingas”, – teigė K. Platelis.

Iškilmingo vakaro šv. Kotrynos bažnyčioje metu skambės garsaus airių poeto Paul Maldoon, prancūzo Gerard Augustin, moldavės Irina Nechit eilės. Savo kūrinius skaitys žinomas Ispanijos poetas Félix Grande, velsietis Paul Henry, portugalas José Luis Peixoto, vokietis Jan Wagner, taip pat svečiai iš Estijos bei Latvijos. Nors eilėraščiai bus skaitomi originalo kalba, klausytojai turės galimybę susipažinti ir su vertimais. Verčiant užsienio poetų eiles į lietuvių kalbą, aktyviai talkininkavo garsiausi Lietuvos vertėjai A. Gailius, A. A. Jonynas, E. Ališanka, V. Braziūnas ir daugelis kitų.

Vykstant poezijos vakarui, taip pat bus galima išgirsti ir klasikinės muzikos. Tarp poezijos kūrinių muzikinius Sergejaus Prokofjevo intarpus gros Simona Venslovaitė (smuikas) ir Marija Bilinska (fortepijonas). Iškilmingą poezijos vakarą ves poetė, aktorė Birutė Mar ir poetas, vertėjas Eugenijus Ališanka.

„Baigiamojo vakaro metu skaitys ne tik svečiai iš užsienio, bet ir Lietuvos poetai. Klausytojai galės išgirsti geriausio šiųmečio poeto „Jotvingio” ir „Jaunojo Jotvingio” nugalėtojų kūrybos, festivalio konkursų laureatų eilių”, – teigė K. Platelis. Šių premijų laureatų pavardės kol kas neskelbiamos, jos paaiškės tik besibaigiant „PDR-2007” renginiams Druskininkuose.

Į vieną iš didžiausių Lietuvos metų kultūrinį renginį „Poetinis Druskininkų ruduo” šiais metais suvažiavo daugiau 100 poetų iš 14 pasaulio šalių. Visą šį savaitgalį šiame kurortiniame miestelyje vyks poezijos vakarai, per metus išėjusių knygų pristatymai, poetiniai konkursai, kameriniai ir naktiniai poezijos skaitymai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.