Futbolo mokykla nesiruošia apsileisti

Futbolo akademijos kūrimas Klaipėdoje kelia kai kurių trenerių ir specialistų abejojimą, ar teisingu keliu einama

Klaipėdos futbolo mokyklos (KFM) treneris Pranas Ivaškevičius yra giliai įsitikinęs, kad mokykla geba parengti gero lygio futbolininkus. Jo nuomone, kad dabar Lietuvos nacionalinėje rinktinėje žaidžia net keturi klaipėdiečiai – rezultatyviausias žaidėjas ir komandos kapitonas Tomas Danilevičius, Robertas Poškus, Kęstutis Ivaškevičius ir Vidas Alunderis – daug ką pasako. Net trys mūsų futbolininkai – Saulius Mikolajūnas, Robertas Poškus ir Tomas Danilevičius yra pripažinti geriausiais Lietuvos žaidėjais.

Mūsų futbolo mokyklos jaunieji futbolininkai kiekvienais metais buvo ir yra kviečiami į Lietuvos rinktinę. Visą pynę galima išvardinti gabuolių: Mantas Grigaitis, Darius Ramonas, Povilas Šarūnas, Andrius Bartkus, Robertas Šalkauskas, Audrius Murauskas, Haroldas Grakolskis, Dmitrijus Šiškinas…

Tuo tarpu „Atlanto” futbolo mokykla, kurioje dirba du treneriai, per šešerius gyvavimo metus pasigirti laimėjimais negali.

Varžybų – per akis

KFM ugdytiniai per 2006-2007 metų sezoną dalyvavo šešiose oficialiose Lietuvos futbolo federacijos varžybose, paskaičiuota, kad jaunieji futbolininkai iš viso apie 90 kartų vyko ir vyksta į oficialias rungtynes.

Dalyvauta tarptautiniuose turnyruose Vokietijoje, Danijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Estijoje. Tokie pat turnyrai buvo rengiami ir Lietuvoje. Juose irgi žaidė KFM auklėtiniai.

Net 14 įvairiausių turnyrų ir programų organizavo KFM.

Mokykla gali tapti akademija

KFM direktorius Antanas Adomynas mano, kad Klaipėdos futbolo akademiją (KFA) reikia kurti Futbolo mokyklos pagrindu. Pasak jo, mokykla yra biudžetinė įstaiga, todėl būtų neprotinga pakeisti ją į viešąją. Tokios pat nuomonės laikėsi ir miesto meras Rimantas Taraškevičius, kai dėl KFA reikalų į Klaipėdą buvo atvykęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius.

Šiuo metu KFM sportuoja 520 jaunųjų futbolininkų. Juos treniruoja 11 trenerių. Direktorius neginčija, kad galėtų vaikų būti ir daugiau, bet žiemą nėra tiek sporto salių, kuriose tilptų visi norintys žaisti futbolą. Todėl dalis vaikų lieka „už borto”.

A.Adomynas džiaugiasi, kad pavyko įkurti dvi sporto, tiksliau – futbolo klases, kad sutvarkyta dirbtinės dangos aikštė, parengtos dar trys pagalbinės aikštelės. Mokykla turi puikų savo autobusą.

Treneriai dirba gerai

„Mūsų mokykla – viena iš geriausių Lietuvoje”, – mano direktorius.

Pagal direktorių, KFM kasmet parengia gabių žaidėjų „Atlantui”. Tik bėda, kad dėl įvairių priežasčių ne visi ten pasilieka. Net kai kurie tėvai nenori, kad jų atžalos žaistų „Atlante”.

Kalbėdamas apie ateities perspektyvas KFM vadovas sakė, kad trenerių darbu jis patenkintas. Trenerių dirbti raginti nereikia. Reikia tik šiuolaikiškų bazių, geresnio materialinio aprūpinimo ir mokyklos darbas įgaus kitą pagreitį.

Ir dar A.Adomynas pastebėjo, kad „Atlantas” sunkiai verstųsi, jei nebūtų KFM. Tad ir ateitį reikia planuoti tokią, kad „Atlanto” futbolo klubas koja kojon žengtų su KFM.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Futbolo mokykla nesiruošia apsileisti"

  1. mama

    smgu, kad Klaipėdoje yra tokia futbolo mokykla. Tik gaila, kad nėra daugiau info, kur ta mokykla ir nuo krlerių metų vaikus priima.

  2. Irgi mama

    mokykla yra Paryžiaus Komunos g. 16A
    priima berods kažkur nuo kokių 7 metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.