Statyti leis nugriovus nelegalius pastatus

Miesto politikai sugriežtino statybų leidimų išdavimo tvarką.

Vakar savivaldybės taryba paskyrė miesto vyriausiąjį architektą Almantą Mureiką nuolatinės statybų komisijos pirmininku. Anksčiau komisijai vadovavo savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius. A.Mureika buvo jo pavaduotojas.

Tarybai teko keisti pirmininką, nes Aplinkos ministerija pakeitė savivaldybių nuolatinių statybų komisijų nuostatus. Nuo šiol komisijai vadovauti gali ministerijos atestuotas specialistas, einantis savivaldybėje vyriausiojo architekto arba jo pavaduotojo pareigas.

Taryba keitė ir nuolatinės komisijos nuostatus. Sugriežtinta statybų leidimų išdavimo tvarka.

Jei Apskrities viršininko administracija nustatys ir praneš savivaldybei apie nelegalias statybas, tuomet kaltininkams leidimą statyti bus galima išduoti tik sulaukus antro apskrities pranešimo, kad nelegalių statybų padariniai likviduoti.

Savivaldybės nuolatinė statybų komisija yra tarpžinybinė institucija, kuri nagrinėja ir priima sprendimus dėl savivaldybės lygmens teritorijų planavimo dokumentų derinimo. Taip pat tikrina statinių projektus ir priima sprendimus išduoti arba neišduoti statybos leidimus.

Į komisijos sudėtį įeina savivaldybės administracijos teritorijų planavimo, architektūros, žemėtvarkos, inžinerinių tinklų, susisiekimo komunikacijų plėtros specialistai, taip pat Aplinkos apsaugos departamento, Kultūros paveldo departamento teritorinio padalinio ir kitų organizacijų atstovai.

Komisijos narių skaičius neribojamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.