Prezidentūroje bus apdovanoti tarptautinių mokinių olimpiadų dalyviai

Prezidentas Valdas Adamkus bei švietimo ir mokslo ministrė Roma Žakaitienė penktadienį Prezidentūroje pagerbs tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose pasižymėjusias Lietuvos mokinių komandas bei laureatų mokytojus ir tėvus.
Kaip pranešė Švietimo ir mokslo ministerija, 2007-aisiais Lietuvos mokiniai parvežė 3 aukso, 3 sidabro, 7 bronzos medalius bei buvo apdovanoti 8 pagyrimo raštais.

Sėkmingiausia šių metų vasara buvo jauniesiems chemikams. Iš 39-osios tarptautinės mokinių chemijos olimpiados, liepą vykusios Maskvoje, Lietuvos mokiniai parsivežė 2 aukso ir 1 sidabro medalį bei 1 pagyrimo raštą. Aukso medalius laimėjo Vilniaus licėjaus mokinys Karolis Leonavičius (mokytojas Vilius Mincevičius) ir Rokiškio Juozo Tūbelio gimnazijos mokinys Aurimas Vyšniauskas (mokytoja Laima Kvedaravičienė).

Sėkminga buvo ir 48-oji matematikos olimpiada, vykusi Hanojuje (Vietnamas). Pirmuoju lietuviu, laimėjusiu auksą matematikos olimpiadoje, tapo Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokinys Kęstutis Česnavičius (mokytojas Leonas Narkevičius).

Į tarptautinę 18-ąją mokinių biologijos olimpiadą, šiemet vykusią Saskatūne (Kanada), Lietuvos mokiniai važiavo pirmą kartą ir iškovojo tris bronzos medalius.

Jaunieji fizikai iš Irane vykusios tarptautinės mokinių fizikų olimpiados parsivežė bronzos medalį ir pagyrimo raštus, o 19-ojoje informatikos olimpiadoje, vykusioje Zagrebe (Kroatija) – sidabro medalius.

Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkursas, kuris rugsėjį vyko Valensijoje (Ispanija), buvo sėkmingiausias Vilniaus Simono Daukanto vidurinės mokyklos mokinėms, kurios buvo apdovanotos laureatų diplomais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.