Visai kitokios „Mokinukės”

Keisdamos sceninį įvaizdį „Mokinukės” keičia ir atliekamos muzikos stilių.

Nuo rugsėjo scenoje pasirodo tik keturios „mokinukės”. Studentišką gyvenimą pradėjusios dvi kolektyvo narės – Ieva Šimkonytė ir Simona Šermukšnytė – koncertuojančias drauges stebi kaip žiūrovės. Taigi kaip „Mokinukės” jaučiasi ant scenos sumažėjus narių?

Artimos tarsi seserys

Kristina Lepšytė ir Rūta Žilionytė sutartinai tvirtina, kad grupė tik per pirmus koncertus jautėsi keistai, o dabar merginos jau apsiprato. Jų manymu, nepasikeitė nei kolektyvo nuotaika, nei dainų atlikimo kokybė.

Kita „mokinukė” Irūna Puzaraitė tikina, jog visos šešios merginos buvo artimos tarsi seserys, todėl tai, kad Ievos ir Simonos nebėra kolektyve, nesugriovė jų visų bičiulystės. „Scenoje su Ieva ir Simona dar neteko susitikti kaip kolegėms, tačiau gali būti, jog ateityje taip nutiks. Tačiau net ir tokiu atveju nenorėčiau, kad tarp manęs ir mano vienų geriausių draugių atsirastų konkurencija”, – apie lūkesčius išsaugoti šiltus santykius kalbėjo Irūna.

Jai pritarė Rūta. Merginos manymu, šešiese praleistas laikas ir patirti įspūdžiai negali taip staiga išblėsti. Tačiau Rūta pripažino, kad atstumas vis dėlto šiek tiek keičia santykius – su Vilniuje studijuojančiomis draugėmis nebepavyksta susitikti taip dažnai, kaip norėtų.

Įvaizdį patikėjo profesionalams

Pasikeitus grupės sudėčiai „Mokinukės” netruko pakeisti ir sceninį įvaizdį. Stilistas Kęstutis Rimdžius nusprendė atnaujinti ne tik koncertų kostiumus, bet ir merginų šukuosenas. Visoms patrumpino plaukus, tik jauniausia „mokinukė” Ineta Puzaraitė išsaugojo juos ilgus. Nors Ineta pagailėjo savo kasų, ji džiaugiasi galėdama nustebinti žiūrovus nauja ir efektinga išvaizda.

Visos kolektyvo narės labai mėgsta pokyčius, todėl jų įvaizdį kuriantiems šios srities profesionalams išreiškė ir savo nuomonę bei pageidavimus. „Naujas grupės įvaizdis man patinka kur kas labiau nei buvęs iki šiol. Ne paslaptis, kad keisdamos drabužius keičiame ir muzikinį stilių”, – pasakojo Irūna.

„Mokinukės” kaip tik rengia naują albumą, kuris klausytojus turėtų pasiekti jau rudens pabaigoje. Anot merginų, ši kompaktinė plokštelė nuo ankstesniųjų stipriai skirsis savo stilistika. Grupė žada įrašyti daugiau lengvo roko ir pankroko dainų, naujuose kūriniuose skambės gitaros ir būgnai. „Nebeliks saldaus „popso”, o visas kitas naujoves netrukus išgirsite patys”, – intrigavo Rūta.

Laiko visai nelieka

Labiausiai iš visų grupės merginų užsiėmusi Irūna. Ji ne tik repetuoja ir koncertuoja su „Mokinukėmis”, kiekvieną savaitgalį vyksta į laidos „Vaikų Eurovizija” filmavimus Vilniuje, bet ir nepamiršta mokyklos suolo. „Nuo pat mažens esu pripratusi visuomet suplanuoti, suderinti savo laiką. O dėl mokslų… Iš draugų buvau girdėjusi, jog mokytis vienuoliktoje klasėje nėra labai sunku, todėl tikėjausi, kad galėsiu šiek tiek nuo jų pailsėti, tačiau viskas yra kitaip. Vis dėlto mokykloje ne taip jau lengva, bet aš stengiuosi. Taip nutinka, nes kartais dėl visos kitos veiklos tenka praleisti pamokas, o pasivyti bendramokslius tampa išties sunku”, – atviravo Irūna. Tačiau kurios nors veiklos srities mergina nė neketina atsisakyti. Muzikinį gyvenimą papildęs darbas televizijoje iš jos atima laisvalaikį, bet suteikia naujos patirties, padeda atskleisti naujus gebėjimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Visai kitokios „Mokinukės”"

  1. Simona

    😀 ko mes pasikeitem as isejau is grupes ir Ieva 😥 liudna palikti bet mes jau su Ieva studentes tai as esu grupei o Ieva dar nezinau 😉

  2. irunytukele

    Simona_> Neapsimetinek buvusia mokinuke Simona ok?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.