„Sakalai” nori susigrąžinti gerą vardą

Antrą sezoną prie Lietuvos krepšinio lygos komandos Vilniaus „Sakalų” vairo stovintis treneris Rimas Kurtinaitis ketina sugrąžinti ekipą į pozicijas, kurias klubas turėjo ankstesniais metais.

Penkioliktasis LKL sezonas „Sakalams” prasidėjo permainingai – per pirmas rungtynes namie vilniečiai 79:69 nugalėjo Klaipėdos „Neptūną”, o per antrą dvikovą Panevėžyje 64:73 nusileido vietos „Techasui”.

Išretino traumos

Pirmosios LKL rungtynės „Sakalų” ekipai buvo skaudžios – traumas patyrė abu įžaidėjai, jie privalės praleisti kelis susitikimus. Nors po rungtynių su „Neptūnu” gynėjas Linas Lekavičius džiaugėsi atsigavęs po vienos traumos, jį netikėtai užklupo kita. Krepšininkui plyšo dvigalvis kojos raumuo, tad jis negalės sportuoti apie du mėnesius. Gynėjas dar bandė rungtyniauti Panevėžyje, tačiau dėl nepakeliamo skausmo greitai turėjo grįžti ant atsarginių žaidėjų suoliuko.

Kitas įžaidėjas Mindaugas Reminas per rungtynes su „Neptūnu” aikštę turėjo palikti per trečią kėlinuką, kai po susidūrimo su M.Kasiulevičiumi pradėjo jausti skausmą peties srityje.

Nauji veidai

Tad netrukus traumų išretintą „Sakalų” komandą papildė 24 metų 187 cm ūgio gynėjas Justas Mikelionis. Krepšininkas su komanda treniravosi nuo rugpjūčio mėnesio, tačiau vėliau buvo paskolintas Anykščių „Puntuko-Jarimpekso” komandai.

Prieš pat LKL sezono pradžią klubą papildė 29 metų 186 cm ūgio gynėjas Mykolas Jasaitis. Praėjusį sezoną krepšininkas rungtyniavo Marijampolės „Sūduvos” komandoje. M.Jasaitis 2004 metais trumpai jau yra vilkėjęs Vilniaus „Sakalų” marškinėlius. Tačiau sezonui įpusėjus pasuko į Klaipėdos „Neptūną”. Didžiausias gynėjo laimėjimas – LKL čempionas 1998 metais.

Bus dar amerikiečių

„Sakalų” vyriausiasis treneris R.Kurtinaitis atsako į LŽ klausimus.

– Praėjęs sezonas jūsų komandai buvo vienas nesėkmingiausių – užimta septintoji vieta. Kokie planai šį LKL sezoną?

– Komanda sukomplektuota pagal galimybes. Bet turime įvairių idėjų. Jei reikalai pasitaisys, iki Naujųjų metų tikimės dar pasipildyti dviem amerikiečiais.

Šiemet dirbu jau antrus metus. Komanda išlaikė branduolį ir dėl to labai džiaugiuosi – nereikia visko pradėti nuo pradžių, galime žengti toliau.

Mūsų tikslai – susigrąžinti „Sakalų” vardą, koks buvo prieš kelerius metus, kai komanda kovodavo dėl trečiosios vietos. Aišku, yra trys klubai – „Žalgiris”, „Lietuvos rytas” ir „Šiauliai”, kurie biudžetu gerokai mus lenkia. O kitas LKL komandas, sprendžiant iš praėjusių metų rezultatų, galima įveikti.

Reguliariajame sezone norėtume užimti ne žemesnę nei šeštąją vietą, nes tada ketvirtfinalyje išvengtume „Žalgirio” arba „Lietuvos ryto”. Idealiausia būtų ketvirtoji penktoji vietos. Bet visi klubai norės to paties (juokiasi). O kaip tai pavyks įgyvendinti – bus matyti.

Kaltina tvarkaraštį

– Pirmas dvejas LKL rungtynes žaidėte pagal skirtingą scenarijų.

– „Neptūną”, nors žaidėme ir namie, įveikėme po labai sunkios kovos. Klaipėdos komanda – puiki, juk ji pernai kovojo dėl bronzos medalių, tad labai džiaugiuosi šia pergale. O šeštadienį Panevėžyje mums buvo labai sunku žaisti. Esu nepatenkintas sudarytu tvarkaraščiu. Panevėžiečiai ilsėjosi, o mes penktadienį apie 21 val. baigėme žaisti su „Neptūnu”. Du įžaidėjai per šias rungtynes patyrė traumas. Giedrius Kurtinaitis ir Nerijus Strazdauskas tik prieš savaitę nusiėmė gipsą po pirštų lūžių. Neturime keturių krepšininkų, o šeštadienį 17 val. jau turėjome bėgti į aikštelę Panevėžyje. Tad kaip pasirengti šioms varžyboms?

Tokie niuansai ir lėmė mūsų pralaimėjimą Panevėžyje. Galiu pasakyti, kad tądien panevėžiečiai puikiai rungtyniavo.

Norėtų įveikti lyderius

– Kas šį sezoną komandoje turėtų būti lyderiai?

– Mano filosofija tokia – nenoriu išskirti, kad lyderis bus tas ar kitas žaidėjas. Lyderis bus tas, kas tądien geriau žais. Šiuo metu geros formos yra Justinas Sinica. Jis abejas rungtynes žaidė be poilsio. Per abejas pelnė po 20 taškų. Antradienį per Iššūkio taurės varžybas jis per 40 min. pelnė jau 30 taškų. Tad pagal taškus jis mūsų komandoje yra lyderis. Bet puikiai komandoje žaidžia ir Rolandas Matulis, ir Vytautas Šarakauskas. Iš Eriko Kučiausko daug tikimės. Bet mes žaidžiame kaip komanda.

– Koks komandos biudžetas?

– Į piniginius komandos reikalus nelendu. Rūpinuosi tik sportine dalimi. Pasiūlau žaidėjus, kuriuos norėčiau matyti komandoje. Jau esame numatę vieną neblogai žinomą amerikietį įžaidėją, kuris galėtų padėti, kol išsigydys traumas patyrę įžaidėjai. Dar turime noro pasikviesti puolėją amerikietį.

– „Sakalai” garsėjo tuo, jog bent kartą per sezoną įkąsdavo „Žalgiriui” arba „Lietuvos rytui”.

– Prieš panašaus pajėgumo komandas esame pasirengę siekti pergalių, o su šiais grandais, esant galimybėms, norėtume gerai sužaisti. Aišku, su malonumu norėčiau įveikti „Žalgirį” arba „Lietuvos rytą”, tačiau, kaip rusai sako, žarnos per plonos. Negali iššokti aukščiau, nei sugebi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.