Europai kelia nerimą stiprus euras

Italijos ministras pirmininkas Romanas Prodis (Romano Prodi) trečiadienį pareiškė nerimaująs dėl euro stiprėjimo. Tai jis sakė po pokalbio su Vokietijos kanclere Angela Merkel (Angela Merkel), kuriai šis klausimas taip pat kelia nerimą.

„Esu susirūpinęs, vakar (antradienį – ELTA) apie tai kalbėjausi su A. Merkel, su kuria pasidalinome savo būgštavimais”, – sakė Italijos premjeras.

Europos valstybėms nerimą kelia augantis euro kursas, kuris dolerio atžvilgiu pasiekė naują rekordiškai aukštą lygį. Manoma, kad spalį Vašingtone vyksiančio „Didžiojo septyneto” šalių finansų ministrų ir centrinių bankų vadovų susitikimo metu šis klausimas bus atvirai suformuluotas.

Prancūzijos finansų ministrė Kristina Lagard (Christine Lagarde) viename interviu sakė, kad „labai norėtų dar kartą išgirsti, kaip JAV iždo sekretorius Henris Polsonas (Henry Paulson) garsiai ir aiškiai sako, kad stiprus doleris naudingas Amerikos ekonomikai”.

Manoma, kad Italija parems Prancūziją, kuri garsiausiai kalba apie būtinybę mažinti euro kursą. Tačiau Didžioji Britanija nuo šio klausimo atsiribojo, o Vokietijos pozicija yra kol kas neaiški.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.