Jurga patenkinta „5th Season”

Ką tik pasirodė Jurgos Šeduikytės išgyvenimus atskleidžiančios dainos „5th Season” vaizdo klipas.

J.Šeduikytės dainos „5th Season” („Penktasis sezonas”) vaizdo klipą režisuoti ėmėsi Ričardas Matačius, savų idėjų pasiūlė ir kinematografas Rolandas Leonavičius. Naujame vaizdo klipe gausu netradicinių sprendimų. Klipo kūrėjus nudžiugino, kad J.Šeduikytei buvo priimtina pati nestandartinio klipo idėja. Pasiektu rezultatu režisierius ir Jurga yra patenkinti, nes visus sumanymus klipo kūrėjų komandai pavyko sėkmingai įgyvendinti. „Vaizdo klipas iš tiesų atskleidžia dainos „5th Season” nuotaiką. Šis klipas, palyginti jį su dviem ankstesniais mano klipais, yra didelis žingsnis į priekį. Tiek klipo kokybė, tiek idėjos puikiai atskleidžia dainą ir mane pačią. Įsivaizduoju, kad prabėgus kiek laiko pasikeisiu vizualiai, taip pat pasikeis ir mano muzika, todėl man labai malonu, kad vaizdo klipe tokie pakyčiai atsispindi kokybės požiūriu”, – su LŽ mintimis dalijosi Jurga.

Kalbėdama apie vaizdo klipo atsiradimo idėją Jurga pasakoja, kad viskas prasidėjo nuo to, kai ji nusprendė, jog dainai „5th Season” reikalingas vizualus sprendimas. Todėl buvo paskelbtas konkursas – keliems režisieriams nusiųsta daina ir iš jų pasiūlytų variantų dainininkė atsirinko tai, kas jai pasirodė priimtiniausia. „Pamačiusi režisieriaus R.Matačiaus versiją supratau, kad čia ne tik gera idėja klipui, bet ir puikus vaizdinis mano asmenybės pateikimas. Mano savijauta puikiai atitinka šiam režisieriui kilusiais idėjas”, – sakė sakė J.Šeduikytė.

Svarbiausias ir ilgiausiai trukęs vaizdo klipo rengimo etapas apėmė pasirengimo filmuoti darbus, tad Lietuvos kino studijoje vaizdo klipui filmuoti pakako vienos paros. Vėliau nufilmuoti vaizdai buvo apdorojami Lenkijoje. Medžiagai grįžus į Lietuvą, beveik keturias savaites buvo dirbama su dainos klipo efektais ir montažais.

Jurga yra prisipažinusi, kad daina „5th Season” labai stipriai atskleidžia jos išgyvenimus. Pasak dainininkės, ji šiame pasaulyje jaučiasi esanti tarp pavasario, vasaros, rudens ir žiemos, o ši daina yra apie penktą metų laiką, kuriuo ji ir gyvena.

„5th Season” yra antrasis šiais metais nufilmuotas sparčiai išpopuliarėjusios dainininkės vaizdo klipas. Liepos mėnesį televizijos kanalus pasiekė pagal Jurgos koncertinį turą parengtas dainos „Instrukcija” vaizdo klipas, kurį sukūrė režisierė Giedrė Žickytė ir vaizdų gamybos studija „Creator”. Numatoma, kad šiais metais žiūrovai taip pat sulauks ir trečio – naujausio Jurgos radijo singlo „Smėlio žmonės” – vaizdo klipo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.