Artėja S. Šimkaus chorų konkursas

Spalio 18-21 dienomis Klaipėdos universiteto Menų fakultete vyks XVI tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas.

Kas dvejus metus vykstantis ir jau trijų dešimtmečių patirtį turintis tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas yra gerai žinomas ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Konkursas įtrauktas į Europos chorų konkursų ir festivalių rejestrą, informacija apie jį skelbiama prestižiniame Europos chorų sąjungos periodiniame žurnale „Europa Cantat”.

Šįmetinį konkursą rengia Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras” ir Klaipėdos miesto savivaldybė, jo globėjas – Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Šiemet konkurse ketina dalyvauti net 25 kolektyvai iš devynių valstybių (praeitame konkurse dalyvavo 14 kolektyvų iš aštuonių valstybių). Be Lietuvos chorų (kurių yra 10), dalyvauti ketina mūsų konkursui ištikimi kaimynai iš Latvijos ir Estijos, laukiame choro iš Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Danijos, Vengrijos, tikimės sulaukti atvykstančio choro net iš Afrikos žemyno – Ganos Respublikos.

Konkursu yra susidomėjusi ir Tarptautinė chorinės muzikos federacija. Šiemetinio konkurso vertinimo komisijos pirmininkas – Tarptautinės chorinės muzikos federacijos generalinis sekretorius Jeanas Claude’as Wilkensas. Tai bus pirmasis jo vizitas į Lietuvą.

Konkurso dalyvių koncertuos Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, Palangos, Kretingos, Nidos, Gargždų bažnyčiose bei koncertų salėse. Be koncertų, vyks seminaras konkurso dalyviams ir svečiams, kurį ves konkurso vertinimo komisijos pirmininkas, vyks kiti renginiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.