NKL ugdys Lietuvos talentus

Lietuvoje tęsiantis krepšinio lygų prisistatymų bumui, vakar apie save priminė ir Nacionalinė krepšinio lyga (NKL).

Trečiasis NKL sezonas aštuoneriomis rungtynėmis prasidės jau šį penktadienį. Dėl čempionų vardų šiemet varžysis 17 komandų, tarp kurių bus trys naujokės – „Mažeikiai”, Utenos „Juventus LKSK” ir Palangos „Naglis-Adakris”. Beje, šiame klube ketina žaisti bene garsiausias NKL žaidėjas – triskart olimpinis prizininkas Gintaras Einikis, nors žiniasklaidoje prieš kelias dienas vėl pasirodė informacija, neva jis neatsisakė žalingų įpročių, kaip pats teigė.

Lygos vadovai šiemet nusprendė atsisakyti dviejų grupių sistemos. Reguliariajame sezone komandos tarpusavyje sužais po rungtynes namie ir svečiuose.

Į ketvirtfinalį tiesiogiai pateks keturios geriausios ekipos, o 5-12 vietas užėmusios ekipos kovos aštuntfinalyje. Šiame varžybų etape, ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus žaidžiama iki trijų pergalių, finale – iki keturių laimėjimų.

Čempionės titulą šiemet gins Klaipėdos „Nafta-Uni-Laivitė”, kuri vasarą prarado kelis svarbius žaidėjus, taip pat ir naudingiausią praėjusio sezono finalo žaidėją Marių Runkauską. Šis gynėjas perėjo į Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidžiantį Klaipėdos „Neptūną”. Be M.Runkausko, LKL klubus šią vasarą sustiprino dar 11 buvusių NKL krepšininkų.

naujojo sezono pristatyme NKL prezidentas Arvydas Jakas pažymėjo, kad lyga sieks iš tikro tapti „nacio-naline”, todėl apribojo legionierių limitą. Pagal naujus nuostatus komandos gali registruoti tik du užsienio krepšininkus, bet už antrąjį lygai turi sumokėti 10 tūkst. litų mokestį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.