LITEXPO parodos lankytojų laukia didžiausias nekilnojamojo turto

Š. m. spalio 4 d., ketvirtadienį, Lietuvos parodų centre LITEXPO duris atvers atsinaujinusi paroda „Miestas. Nekilnojamasis turtas. Investicijos 2007”, kurioje dalyvaus 80 kompanijų iš iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Bulgarijos, Ispanijos, Turkijos, Jungtinių Arabų Emyratų (Dubajaus), o didžiausią mastą įgaus Lietuvos bei užsienio nekilnojamojo turto aktualijos.

Anot LITEXPO direktoriaus pavaduotojos Kristinos Pladienės, paroda gerokai skirsis nuo ankstesniųjų tiek savo koncepcija, tiek dalyvių pobūdžiu, mat pastaruosius kelerius metus parodoje buvo akcentuojama savivaldų tema, o šiemet dėmesio centre atsidurs nekilnojamojo turto rinkos. „Šiemetinis renginys itin naudingas tiems, kurie renkasi būstą Lietuvoje ar nori investuoti į nekilnojamąjį turtą svetur. Šių metų parodoje sieksime užtikrinti plačiausią pasirinkimą lankytojams – LITEXPO paviljone kiekvienas galės rasti ne tik daugybę investavimo į nekilnojamąjį turtą galimybių, bet ir čia pat sužinoti patraukliausius didžiausių Lietuvos bankų kreditavimo pasiūlymus”, – teigia K.Pladienė.

Parodoje dalyvausiantys nekilnojamojo turto rinkos dalyviai lankytojų dėmesiui pristatys naujausius Lietuvos nekilnojamojo turto pasiūlymus – modernios architektūros namų gyvenvietes užmiestyje ir miesto ribose, individualius gyvenamuosius namus bei butus naujos statybos objektuose visoje šalyje bei apartamentus pajūryje. Lankytojai galės išsirinkti ne tik būstą, bet ir būsimo namo projektą, kurių parodoje bus pristatoma daugiau nei 500.

Viena aktyviausių dalyvių grupių – užsienio nekilnojamojo turto kompanijos. Jos parodoje pristatys galimybes investuoti į butus, namus, apartamentus, komercines patalpas, žemės sklypus Ispanijoje, Turkijoje, Bulgarijoje, Egipte, JAE (Dubajuje) bei Kosta Rikoje.

Karščiausia parodos naujiena – investicijos į nekilnojamąjį turtą Kosta Rikoje. Parodoje pirmą kartą bus pristatomi objektai Ramiojo vandenyno pakrantėje šalies pietuose. Investuotojus ypač turėtų sudominti kurortinis projektas Ives Kena Golfito miestelyje, esančiame prie Ramiojo vandenyno greta atogrąžų miškų, valstybės saugomo nacionalinio parko Konkorvado apsuptyje.

Parodoje lankytojai ras ir daugiau kaip 1500 pasiūlymų investuoti į Bulgarijos nekilnojamojo turto rinką. Apartamentus, investicinius projektus, žemės sklypus, butus, namus pajūrio ir slidinėjimo kurortuose, gyvenamuosius kompleksus, komercines patalpas, biurus parodoje pristatys stambiausi Bulgarijos nekilnojamojo turto vystytojai.

Naudingos informacijos parodoje ras ir besidomintys Turkijos rinka. Lankytojai turės galimybę konsultuotis žemės įsigijimo klausimais, gauti investicijų galimybių analizę, juridines konsultacijas ir kitas paslaugas, susijusias su nekilnojamuoju turtu šioje šalyje.

Parodoje bus pristatytas ir nekilnojamasis turtas Ispanijoje. Lankytojai ne tik galės pasirinkti butą, vilą ar gyvenamąjį namą įvairiuose Ispanijos regionuose, bet ir gaus naudingos informacijos apie kreditavimo galimybes, mokesčius ir išlaidas įsigijus būstą.

Išsirinkę norimą objektą, lankytojai galės pasidomėti parodos partnerio AB SEB Vilniaus, Nordea Bank Lietuva, DNB Nord ir PAREX bankų specialiai parodai paruoštais pasiūlymais – parodos metu vyks būsto paskolų akcijos, o visi apsilankiusieji parodoje galės pasinaudoti paslaugos „būstas plius kreditas” paketu. Parodos partneris AB SEB Vilniaus bankas dalyvaus su savo partneriais – nekilnojamojo turto vystytojais.

Pasak SEB Vilniaus banko Verslo plėtros departamento direktores Deimantės Bareikienės, nekilnojamojo turto projektų vystymo srityje bankai ir projektus įgyvendinančios bendroves bendradarbiauja vis glaudžiau, teikdamos klientams kompleksinius būsto įsigijimo ir finansavimo sprendimus. „Priimdamas sprendimą dėl konkretaus būsto įsigijimo, klientas jau iš anksto žino, kad kredito palankiausiomis sąlygomis jis gali tikėtis banke, kuris bendradarbiauja su nekilnojamąjį turtą siūlančia bendrove”, – pažymi D. Bareikienė.

Šiemet pirmą kartą parodoje bus plėtojama ir daugiabučių namų renovacijos tema. Gyventojai, norintys renovuoti namą, parodoje susipažins su visais būsto renovacijai reikalingais žingsniais: dokumentų tvarkymu valstybės ir miesto savivaldybės paramai gauti, pirminio finansavimo užtikrinimu, paskolos sąlygų derinimu su komerciniais bankais, sutarčių su rangovais sudarymu, renovacijos proceso priežiūra ir sėkmingu užbaigimu.

Be šių paslaugų, parodoje dalyvaujančios įmonės taip pat pristatys automobilių privažiavimo ir parkavimo daugiabučių kiemuose problemų sprendimus, eksponuos statybines medžiagas aplinkos tvarkymui, taip pat mažosios architektūros elementus, skirtus laisvalaikio, vaikų žaidimų aikštelių zonų atnaujinimui.

Paroda bus įdomi ir specialistams. Pirmąją parodos dieną vyks tarptautinė konferencija „Nekilnojamojo turto rinkos ciklai. Kuriam ciklui priskirtume šiandieninę Lietuvos rinką? Tarptautinė patirtis ir pamokos”. Konferencijos organizatoriai – finansų ir nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Resolution” ir advokatų kontora „Sorainen law offices”.

Antrąją parodos dieną DNB Nord bankas surengs konferenciją tema „Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos apžvalga ir prognozės”.

Šiemet parodoje vyraujančią nekilnojamojo turto temą papildys gyvenamosios aplinkos tvarkymo ir įrengimo, miestų plėtros ir infrastruktūros, vandens ūkio temos. Pastaroji tema itin plačiai bus atspindėta kartu vyksiančioje Lietuvos ekonominės plėtros agentūros organizuojamoje tarptautinėje verslo kontaktų mugėje, kurioje dalyvaus per 150 dalyvių iš 15 pasaulio šalių, tarp jų – ir 20 Lietuvos savivaldybių.

Paroda „Miestas. Nekilnojamasis turtas. Investicijos 2007” vyks spalio 4-6 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.