Autobusą pavogusį panevėžietį prokurorai kaltina ir dėl narkotikų

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui baudžiamąją bylą dėl svetimo turto pagrobimo ir neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis. Šioje byloje nusikalstamų veikų padarymu įtariamas 21 metų panevėžietis K. K.
Ikiteisminio tyrimo duomenimis, K. K. šių metų rugpjūčio 30-sios dienos ankstų rytą pagrobė autobusą „Mercedes Benz”, stovėjusį miesto centre esančios autobusų stoties aikštelėje. Autobusas turėjo vykti į Raguvą, jame buvo viena keleivė. Vairuotojas buvo nuėjęs iki spaudos kiosko. Pagrobtą autobusą vairavęs K. K. buvo sulaikytas netoli Miežiškių gyvenvietės. Sulaikyto autobuso pagrobėjo kišenėje policijos pareigūnai aptiko metamfetamino.
Panevėžio apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė, kontroliavusi ikiteisminį tyrimą ir jam vadovavusi, teigia, kad K. K. padarytose nusikalstamose veikose yra požymių nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl atviro svetimo turto pagrobimo, ir baudžiamojo nusižengimo, numatyto straipsnyje dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis neturint tikslo jas platinti. Prokurorė sako, kad K. K. baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad jis padarė nusikaltimą būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų. K. K. prisipažino padaręs baudžiamojo įstatymo numatytą veiką ir nuoširdžiai gailisi. Jis savo noru atlygino vienai individualiai įmonei padarytą žalą. Pasak prokurorės, tai yra atsakomybę lengvinančios aplinkybės.
Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.
Įtariamajam K. K. paskirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumento paėmimas.
Įstatymas tam, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, saugyklą ar saugomą teritoriją, numato baudą, areštą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki 5 metų. Tas, kas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno nedidelį kiekį psichotropinių medžiagų be tikslo jas platinti, baudžiamas viešaisiais darbais, laisvės apribojimu, bauda arba areštu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.